Budapesten 50-60 nm lakást hol lehet venni 18-20 millióért?
A Hős utca 10. kerületi részére nem lehet költözni. Elvileg évek óta lezárják a már elhagyott lakásokat - maximum önkényes lakásfoglalók mehetnek oda.
A 8. kerületi rész pont régen volt jó, mára élhetetlenné vált. Például a Hős utcai villamosmegállónál nyugalom van, mert hozzánk jöttek át.
Nem tudok mégse költözni, most tudtam meg egy jogi dolgot. Egy illető a jog segítségével keresztbe tud nekem tenni a saját lakásom eladásánál.
Ennyit arról, hogy nincs megoldhatatlan probléma.
Nyilván gyűjtök majd pénzt illetve pártalálás esetén reménykedem, hogy mehetek át hozzá
12:
Ez olyan dolog, amit saját magadnak kell felfedezni és megtudni.
Kb. háztömbönként más ez a dolog, és hatalmas területről beszélünk.
VIII. kerületi vagyok, 5 generáció óta itt lakunk, 5-10 évente teljes piackutatást tartunk ingatlanügyben, azt gondoltuk, minden házat ismerünk kívül-belül. Tavaly mégis olyan telken, ugyan kerületrészben sikerült lakást venni, aminek a létezéséről sem tudtunk azelőtt.
Nekem (kompletten a családnak) több éves munkámban van, mire kiválasztok és megveszek egy lakást.
Azzal telik, hogy ezeknek a részleteknek utánajárunk, amiket most kérdezel.
12: Valamint ezek a körülmények 5-7 évente teljesen megváltoznak egy környéken.
Pl. a VII. kerület belső része (bulinegyed) Totálisan más környék volt 10 éve, 5 éve és 1 éve.
És ahogy mondom, ez konkrétan házanként is változhat.
Pl. a Liszt Ferenc téren ha az önkormányzat elad egy földszinti üzlethelyiséget, és fiteness lesz ott, teljesen átírja a környék, az egész utca arculatát, napirendjét, mint ha van ott egy fél utcát beterítő kiülőd cukrászda, ahogy most van.
De elég egy helyi rendeletet módosítani a nyitvatartásról ahhoz, hogy ilyen arculatváltás bekövetkezzen.
Én azt csinálom, hogy amikor már láttam is a lakást és a környéket többször, megfelelne a ház, a közlekedés, bolthálózat, a partner, minden, akkor még futok 2-3 kört a háttérinfók kiderítésében, és ha minden megfelelő, foglalok időpontot az ügyvédnél, és írásban teszek ajánlatot az eladónak az ügyvédi időpont felajánlásával együtt.
Ház igen, ez lenne a célszerű, csakhogy az igazán jó ingatlan megvásárlásánál nem lehet ennyit körülményeskedni, mert elviszi az orrod elől más. (Jártam így)
Családi okok miatt nem biztos a költözés és jogilag is keresztbe tud tenni.
Amúgy Csepel nagyon szimpatikus lenne ebben az árkategóriában, csak megintcsak családi okokból nem a legjobb választás.
A Havanna pl számomra túl messze van a belvárostól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!