Érdemes kőházat venni?
Figyelt kérdés
Egy szép, csendes bakonyi faluban találtam egy terméskőből épült parasztházat, relatíve olcsón, állapotra is azt mondanám, hogy jó. Viszont úgy hallottam, hogy ezeknek a hőszigetelés borzalmas, nyáron egy pokol, télen egy jégverem. Ha ez igaz, akkor inkább keresek másik házat.2019. febr. 16. 21:07
1/12 anonim válasza:
attól függ van e rajta megfelelő hőszigetelés
2/12 A kérdező kommentje:
Nincs. :/
2019. febr. 16. 21:20
3/12 A kérdező kommentje:
Mármint dryvit nincs.
2019. febr. 16. 21:21
4/12 anonim válasza:
akkor mi a gond? jó áron van, csak belefér
5/12 anonim válasza:
Ha homlokzati hőszigetelés abszolút nincs, akkor megveheted, csak még a hőszig.-ért is kell fizetned
6/12 anonim válasza:
Szigetelés után a nagytömegű falazat nagyon komfortos tud lenni. Télen nehezen hül ki. Nyáron hűvösen tartja a házat.
De ehhez 15cm vastag szigetelésre lesz szükség.
7/12 Legális Technocol válasza:
Kőháznál is csak a hő 20-25%-a távozik a falakon keresztül, magyarán ott sem ér többet a homlokzati hőszigetelés, de legalább teljesen el tudja csúfítani az épület eredeti állapotát. Ne a falakra koncentrálj, hanem hogy a tetőt és nyílászárókat tudd könnyedén jól hőszigetelhetővé tenni.
8/12 A kérdező kommentje:
Hát igen, az ablakok, illetve a tető itt a gyenge pontja az épületnek.
2019. febr. 17. 09:40
9/12 anonim válasza:
Én is a 7-el értek egyet.
Ha a tetőt, vagy a padlásfödémet leszigeteled, ajtókat ablakokat idővel és a pénzed függvényében fokozatosan lecseréled, akkor több már nem is kell, nem az utcát fogod fűteni.
10/12 A kérdező kommentje:
A szerencse talán, hogy a ház kis méretéből adódóan nincs sok nyílászáró.
2019. febr. 17. 10:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!