Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes Budapestről Vácra...

Érdemes Budapestről Vácra költözni (alább a szempontjaink)?

Figyelt kérdés

A szempontok:

- Kisgyerekes család vagyunk, van egy 1,5 éves kislányunk és úton van a kistesó.

- Most Budapesten élünk egy 2,5 szobás panellakásban, lakótelepen.

- Férjemmel mindketten vidékiek vagyunk eredetileg, Pestet sose éreztük igazán otthonunknak, csak egyetem, majd munka miatt "ragadtunk" itt. Mindkettőnknek túl sok, túl zsúfolt, túl nagy. Úgy érezzük, a gyerekeknek is jobb lenne egy kisebb, zöldebb, természetközelibb város.

- Szeretnénk elköltözni Budapestről, de csak a közelbe, mert férjemnek nagyon jó munkája van itt, amit nem szeretne feladni.

- Most jött össze annyi pénzünk, hogy tudnánk családi házat venni egy vidéki kisebb városban - mindig ez volt a terv, hogy a mostani panel után majd családi ház, ha sikerül.

- Pesten ez nyilván sokkal később sikerülne, mint vidéken, nagy különbségek vannak az ingatlanárak között.

- Faluba nem szeretnénk költözni, mert azért ahhoz kényelmesebbek vagyunk mindketten; legyenek elérhető közelségben boltok, óvoda, iskola, gimnázium, némi kultúra, stb. - nyilván tudjuk, hogy ezekből egyik pest megyei városban sem lesz annyi, mint Pesten, de azért nem is kis falura vágyunk.

- Vác nagyon tetszik nekünk, mert olyan város, ahol Bp-től valamennyire függetlenül is lehet "működni", nem lennénk annyira a fővárosra utalva - pl. van kórház, vannak jó iskolák, stb. Nem kellene mindenért bejárni Pestre. Tetszik, hogy önálló városként is megállja a helyét, nem úgy mint pl. Szigetszentmiklós vagy Dunakeszi, amik lehet hogy fejlettebbek, modernebbek, népszerűbbek, de hiába nagyobb lakosságszámúak, nincs pl. kórház, csomó dolog miatt Pestre vannak utalva.

- Férjem Újpest északi részén dolgozik, és van kocsink, tehát elérhető távolságban lenne. Volt idő, mikor mindketten BKV-val több mint egy órát utaztunk a munkahelyre, majd este vissza, napi 3 óra ment el Budapesten belül az utazásra. Ennél férjemnek jóval kevesebb idő lenne az újpesti munkahelyére bejárni, még ha forgalom is van.

- A tömegközlekedés se rossz, ha mégis úgy kellene Pestre menni, a zónázó vonat fél óra alatt a nyugatiban van.

- Én a GYED után itthonról tervezek dolgozni, olyan a munkám, hogy egyáltalán nem helyhez kötött, tehát nekem nem fontos Pest közelsége.

- Vácot nagyon szimpatikus kisvárosnak tartjuk, szép a belvárosa, gyönyörű a Duna-partja, ráadásul imádunk kirándulni, és a Dunakanyar rengeteg kirándulási lehetőséget nyújt.

- Itt tudnánk normális, igényeinknek megfelelő kertes házat venni.

A fentiek alapján szerintetek jó hely lenne nekünk Vác?

Vagy esetleg tudnátok másik Pest megyei települést, ahova érdemes lenne a mi preferenciáinkkal költözni?

Előre is köszönünk szépen minden választ. :)

2019. jan. 12. 18:12
 1/7 anonim válasza:
82%

Nem rossz hely, éltem ott.

Viszont ha odamentek, nem tudtok majd később visszamenni Budapestre! Sokan lemennek vidékre és ott ragadnak. Pedig a gyerekek jövőjét tekintve jobb Budapest.

Budakeszi nem játszik? Vagy a Bp.-Gödöllő HÉV vonala?

2019. jan. 12. 18:29
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ!

Budakeszi is szimpatikus, de az ingatlanárakat elnézve sajnos sokkal drágább, mint Vác, és nincs az a városias jellege sem, szerintem ott sokkal inkább Budapestre lennénk utalva.

Mi meg el szeretnénk onnan szakadni, bár ugye a férjemet a munka oda köti.

A gödöllői hév vonalán melyik települést gondoltad? Budapest külső részei, és falvak vannak, amik bár kedvesek és szimpatikusak, megfizethetőek, nem igazán az, amit keresünk.

Ha a két város kell összehasonlítanunk, Vác szimpibb, mint Gödöllő (Gödöllő is szóba került amúgy), főleg a környezet, a Dunakanyar miatt.

2019. jan. 12. 18:38
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem tökéletes választás lenne nektek.
2019. jan. 12. 18:45
 4/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
84%

Vác valóban szép hely. Kirándulni tökéletes. Lakni? Kevésbé. Az embereket hagyjuk, azok mindenhol vannak mindenfélék, szóval máshol se jobb/rosszabb a helyzet. Közlekedés. Valóban van zónázó. Szokása késni. Ettől függetlenül tényleg gyors, ez igaz. Lesz autóút, 2x2 sáv az M0-ig. Valószinűleg mire kiköltöztök kész lesz (őszre ígérik). Addig káosz. Kíváncsi leszek, hogy tényleg kevesebb lesz-e a baleset. Reméljük, mert legalább nem lesz szembeforgalom. Jelenleg életveszély az M2. Városi közlekedés: elég szar. Van helyi busz. Drága, és általában városkerülő buszok. Az jó pont, hogy közel van a buszpályaudvar és a vasútállomás. Autóval néha elég durva. Nem ennyi autóra tervezték, ez tisztán látszik. Mivel javul az infrastruktúra Bp felé, valószinűleg mégtöbben költöznek ki, mégtöbb autó lesz a városban is. Oké, nem bp-i szintű dugók. A sárga pöttyök, mint körfogalmak egy külön mise. Az se tud a Suzukijával rendesen kanyarodni benne, akinek az agyament ötlete volt. Az utak állapota sok helyen tragédia. Pár éve az önkormányzat vett egy javítógépet, ami a befúvásos módszerrel javít kisebb repedéseket. Na ezt akarják mindenhol használni. Ahol nem, ott meg elég gyenge minőségben kátyúznak. Arról nem is beszélve, hogy több helyen már az út alapjával is gondok vannak. Munkalehetőség szempontjából nem rossz, bár nyilván az M1-M7-M6-M5 hasonló távolságban lévő települései jobbak ebből a szempontból. Viszont az igaz, hogy Bp északi része gyorsabban elérhető, mint magáról Bp-ről. Még a dugókkal, késésekkel is. Helyben nincs olyan nagy nevű cég, ami húzó munakerő-felvevő lenne, van viszon "helyi nevezetesség", tulajdonképpen egy óriási bérgyártó, ami több (köztük nagyobb nevű) cégnek dolgozik (Zollner). Közel van a Samsung, arról is lehetne írni jót és rosszat is. Kórház van, sokmindenre jó, de azért jópár dolog lesz, amiért majd elirányítanak Kerepesre (az a jó, hogy még véletlen sincs közvetlen tömegközlekedés, viszont jó esetben fél óra autóval), mivel az a nagyobb (súlyponti?) kórház. Iskolák tényleg vannak jók, és változatosak (persze vannak inkább hírhedtek, mint híresek), pl talán még mindig az ország első 10 középiskolája közt jegyzik alma materemet, a Boronkayt. Hogy a Duna-part szép-e, az ojektív. Szerintem egy trágyadomb ahhoz képest, amit lehetne (és kellene) kezdeni vele. Volna egy legalább 3-4km-es Dunaparti szakasza, amiből szinte semmi sincs rendesen megcsinálva. A sétány egy része, talán 200m van megcsinálva. De ott is, maga a közvetlen vízpart tiszta gaz. Meg van egy nagyobb dunaparti parkos terület, amire szintén erősen ráférne így 50 év után egy tájépítészeti rendezés. Tényleg az ország egyik legszebb Duna-partja lehetne.

Az szerintem tévedés, hogy a gyerekeknek jobb lenne Budapest. Általános és középiskolából van bőven választék, egyetemre meg simán be lehet járni az említett zónázókkal. Nem volt olyan osztálytársam, aki Vácról Bp-re koleszos lett volna (én meg messzebbre jártam). Levegőminőség... Van egy cementmű, DDC (leánykori nevén DCM). Állítólag a lehető legmodernebb berendezésekkel van felszerelve, szinte semmi károsanyag kibocsátása nincsen, de nem is égetnek benne olyat, amitől lehetne, meg ellenőrzött, meg mért. Oké, legyen. Csak ha megfigyeled, akkor elég sűrűn szerepel a hírekben Vác, hogy kifogásolható a levegő minősége. Azért nem lennék 100% biztos abban, hogy nincs köze hozzá.

2019. jan. 12. 19:02
 5/7 anonim ***** válasza:
82%

Én inkább Dunakeszire költöznék, mégis közelebb van pesthez.

Minden Pesten van, úgyis bejárnátok.

2019. jan. 12. 21:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi ideköltöztünk Pestről, már vannak kisgyerekek, nagyon örülök hogy a gyerekek itt nőnek fel! Az egyetlen problémàm hogy korábban is Dél-Budán dolgoztam, nem tudom hol fogok talàlni, férjem is messzire szokott járni. Mivel nektek ez nem gond, én nagyon javaslom. De csakis Deákváron.
2019. jan. 13. 13:35
 7/7 anonim ***** válasza:
A kórházat többször említetted. Azért azzal számolj,hogy a szuperkórházak elkészültével elkezdik teljesen átalakítani az egészségügyi ellátást. Annak pedig pont az a lényege,hogy az összes kisvárosi ilyen-olyan szedett-vedett felszerelés nélküli kórházakat bezárják. Valószinűleg a Pesz megyeieket elsők közt. Szóval sanszos,hogy Budapestre kell menni emiatt,ha úgy alakulna.
2019. jan. 16. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!