18 lakásos társasházban beköltöztek az új lakók?
18 lakásos társasházban lakunk, lakások 20+ milliótól indulnak.
Egy éve romák költöztek be.
Nincs velük semmi gond, dolgoznak stb.
Mi most szeretnénk eladni, mert költözünk tovább.
Mit tegyünk, ha rákérdeznek a ház etnikai összetételére a vásárlók?
Félek, ha őszinte vagyok, a kutyának nem kell majd a lakásunk, közben meg full normálisak.
Én amikor árultam egy lakást ahol egész nap ment a mulatós, bekopogtam és megkértem a színesbőrű állampolgárokat hogy csak most egy fél óráig ne menjen már a muzsika...
És láss csodát csönd volt...
- De nézze meg azt ott szemben, az cigány!
- Kedves uram, nem az, hanem ő, és nem értem miről beszél, az etnikai, vallási, stb alapon történő diszkrimináció ma Magyarországon bűncselekmény.
Két házzal arrébb nálunk is barnább bőrúek laknak. Jó, megy néha a mulatós. Viszont amióta beköltöztek (vagy 10 éve), az üvegszétdobáló, bokoraláhugyozó lakók távozását figyelő és a betörőbandának leadó hajléktalanok eltűntek... nagyon el. Csak a szintén közeli hajléktalanszálló felé gyors léptekkel igyekvők, vagy onnan távozók maradtak.
Minden második hétvégén van valami zenés eksön, de zárt ajtók mögött. A gyerekeik szép sorban mind leérettségiztek, tiszták, normálisan öltöznek, nem "béjembével" járnak hanem tisztességes korosodó, nem drága autóval.
????
Itt semmilyen BMW gengszter nincs, nem szól a mulatós.
Nem is kell nekik szólni, hogy maradjanak csendben.
Mert ez nem jellemző rájuk.
Pont ez a bajom, hogy mindenki azt hiszi, hogy Isten tudja mi megy, közben meg normálisabbak, mint egyes magyar ember.
Nem is ezért költözünk el, hanem család "bővítés" miatt kell a nagyobb kecó.
Szeretünk itt lakni, hiányozni fog a lakás, Párom már meg is könnyezte!
Szerintem ezen kár aggódni. El lehet mondani őszintém, hogy egyetlen roma család van a társasházban tulajdonosként, de ők rendes, dolgos, tisztességes emberek és sosem hallatszik tőlik ki semmi.
Akinek ezzel problémája van, az ne is akarja megvenni... :)
Én nem mondanám el az biztos.
Én sem vennék ahol egyetlenegy is van.
Egy cigó család felér hangban 15 magyar családdal.
Biztos van kivétel, de ritka.
Ha meg utólag a fejedre vetik, akkor közlöd hogy ez diszkrimináció!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!