Vett már valaki árverésen lakást? Ha igen mik a tapasztalatok? Mire kell figyelni?
Eléggé macerás, gyakorlottnak kell lenni ahhoz, hogy bele merj vágni, legalábbis nagyon körbe kell járni mindent. Pl. ha nem 1/1 tulajdont veszel meg kell nézni,hogy van-e előárverezési joga a társtulajdonosnak. Ha igen, vélhetőleg azért nyilatkozott erről mert vinni szeretné a lakást.
Lakott-e, haszonélvezeti joggal terhelt-e, ki jogosult a lakásban maradni.
Nem érdemes korán licitálni,ha kapós a lakás csak feljebb vered ezzel az árat. Aki rutinos kivár, és utolsó pillanatokban licitál. Bár ha jól tudom akkor is 5 perccel folyamatosan meghosszabbodik az árverési idő amíg licit érkezik rá.
Szerintem nézz utána, pl. a NAV oldalán is van erre vonatkozóan tájékoztató.
Én ius nézegettem már az oldalt és ha megfelelőnek találtam egy lakást, mindig egekbe emelték az árát.
Nem vágnék bele csak akkor, ha tulajdonjogom van az ingatlanban, vagy a közelemben van, és tudom,hogy nem licitálna más rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!