Okozhatja egy épülettömb elhagyását a szomszédban lakópark építése?
Igen, nekem is gyanús. Most nézem, az egyik 12 lakásosban 6-7 lakás eladó, ilyen azért nehezen elképzelhető. Saját házunkat gyakorlatilag u alakban építik körbe, zártsorún, egy lakónak sem jutott eszébe elköltözni.
Nem tudom, gondolkozom hogy elmenjek és kérdezősködjek, de hülyén jönne ki, lehet csak elfogadom, hogy valami nyomós oka van és kész. De csak izgatja a fantáziámat...
Okozhatja. Ha a mi példánkból indulok ki, mi szerintem közlekedés szempontjából tök jó helyen élünk. Baromi forgalmas út mellett, de a lakásunk hátrafelé néz a mögöttünk lévő tömb parkosított udvarára, illetve a másik oldalon egy üres telekre, ami gyakorlatilag egy kis erdő most. Árulni kezdték nem rég és ahogy tudom már elfogadott lakópark tervek is készültek rá korábban, tehát tervekkel együtt is megvásárolható. A ház másik oldalán már épült egy tömb, akik azon az oldalon laknak állandóan arra panaszkodnak, hogy az út zaja olyan visszhangot gerjeszt a két épület között, ami elviselhetetlenné teszi nyáron pl. a nyitott ablaknál alvást. Nekünk a túloldalon madárcsicsergés jutott a kis erdő miatt, éppen ezért többet is érnek a lakások a mi felünkön csak azért, mert "zöldre néznek".
Ha az erdőt kiirtanák és nagyszabású építkezésbe kezdenének, akkor azért én is elgondolkoznék... Kb. 16 lakást érintene ez nálunk nagyon erősen, hiszen van akinek egy az egyben az erdőre néz most a lakása. Gondold el, ha beépítik és a szomszéd szájába fog.
Ha körbe van építve a lakás, akkor mi valószínű nem ezt választottuk volna, hatalmas előnye volt a zöld környezet.
Ezen felül komoly ok a por és a zaj is igen.
Ha komolyan érdekel, esetleg szeretnél odaköltözni, akkor érdemes megnézni egyet-kettőt és egyenesen rákérdezni miért van ennyi eladó lakás a házban. Lehet közös tartozás, rossz lakóközösség, ne adj isten szerkezeti probléma is a háttérben. A mi házunk 11 éves, mi már "új generációsként" költöztünk be 2 éve. Jellemzően azért mentek el nagyon sokan abban az időszakban, mert gyerekekkel már kicsinek bizonyult a lakás, vagy mert a CHF hitelüktől akartak ennyi év múltán megszabadulni végre és reális lehetőség nyílt rá a lakásárak emelkedésével. Ráadásul amennyire tudom, nagyon komoly bajok voltak a közösséggel. Két-három régi lakó van már csak, a többiek mind velünk egy időben jöttek (+-1 év). A régiek sokszor felemlegetik, hogy azóta kicserélődött a ház hangulata és a finanszírozási kérdésekhez való hozzáállásban is nagyot dobott a házon a friss véráram. Összességében nálunk a teljes lakóközösség váltás ezekszerint pozitívum volt és nem derült ki olyan hátrány eddig, ami ne lenne kezelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!