Budapest belvárosában a jobb kerületekben kb mennyibe kerül egy lakás és mennyiért lehet havonta bérelni (kauciót leszámítva)?
Ezt csak úgy lehet megtanulni, ha folyamatosan figyeled a piacot. Pl. az ingatlan.com-on, jófogáson stb.
Én akkor kerültem nagyon képbe 1-2 kerülettel, amikor lényegében az összes engem érdeklő ingatlant végignéztem, mind a bérleti díj, mind pedig az ingatlan ár szempontjából. Azt sem tudod elkerülni, hogy elmenj ezekre a helyekre és megnézd, hogy mik azok a tényezők, amelyek az árakat befolyásolják.
Értem, igazad is van. Esetleg ha annyit megírnátok, hogy jelenleg melyek a felkapott lakóparkok, amik menőnek számítanak?
Illetve, hogy a jobb környékeken (még mindig nem idevéve a budai luxusingatlanokat) kb mi az olcsó, a közép kategória és mi számít drágának ebben a ligában, bár nyilván határ a csillagos ég, de szerintem értitek.
" Nem a 300 milliós budai luxusingatlanokra gondolok"
Ott már a milliárdok röpködnek.
Nagyon nehéz ezekre a kérdésekre válaszolni. Mi számít jó fizetésnek? Van-e szülői támogatás? Kell-e gyereket eltartani, CSOK stb.?
Az a baj, hogy nagyon általánosak a kérdéseid és nem definiálod, hogy mit tekintesz te olcsónak/közép kategóriának/drágának. Mi az, hogy "olcsó"? Hány évig kell dolgozni/megtakarítani, hány évre kell hitelt felvenni az "olcsó" lakásért?
Az orvosok és a mérnökök fizetése sem homogén.
Meg tudod nézni, hogy mennyi a Kondorosiban az albérlet és mennyi a Corvin negyedben. Egy nettó 300ezret kereső személynek drága mindkettő, megvenni is és bérelni is. A panel lakásokhoz képest az újépítésűek menőnek számítanak és felkapottak mind.
Neked kell, hogy kialakuljon egy saját véleményed. Kerületeken belül is nagy különbségek vannak. A Corvin pl. pont a VIII. kerület.
6: Az utóbbi 2 évben olcsóbb a Rózsadomb nm-ára, mint a pesti kerületeké, beleértve a VIII. kerületet is. Ez egy érdekes változás.
De mért nem nézed meg az adatbázisokat?
Azonnal látni fogod.
A bérleti díj mindenhol kb. a vételár 0,7%-a egy hónapra.
Ha kell középtávra lakás, nálam lesz kiadó 2 is januártól min. 3 hónapra kb. bútorozatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!