Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az ingatlanosok miért nem...

Az ingatlanosok miért nem mondanak semmit az általuk hirdetett ingatlanról?

Figyelt kérdés

Szeretnék lakást venni, de egyik sem mondja hogy hol van helyileg. Pedig szeretném azért megnézni a környéket, legalább google mapsen. Meg a ház külsejét, ugyanis az ingatlanos hirdetések zömén nincs kép a lakásról.

Arról már rég letettem hogy elmondják hogy hány m2, bútorozott-e, van-e klíma, mekkora a konyha, stb...

2018. nov. 24. 18:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én meg úgy jártam, hogy 25km mentem és be se tudott menni az ingatlanos a házba. És még 2csapat embert is oda hívott a semmire...
2018. nov. 26. 07:06
 12/14 anonim ***** válasza:

En is mast tapasztaltam, mint te. Mikor tavaly lakast kerestunk, ezeket az oldalakat neztuk:dh, oc, otp ingatlan, gdn. Mindenutt tok relevans adatok voltak feltoltve a lakasokrol, sok keppel es altalaban terkep is volt a kornyekrol. Sőt, a hazrol is volt altalaban kep kivulrol, igy nagyjabol tudtuk, melyik az, vagy legalabbis milyen tipusu (alacsony belmagassagu tegla, magas belmagassagu stb).

Amit hianyolok es ez szerintem nagy problema, hogy pl a XIII.keruletben nem lehet arra keresni, hogy Ujlipotvaros, hanem csak a keruletre, es itt nagyon szamit ez a kulonbseg. Vagy a 11.keruletben is, aki meg hatalmas. Es igy igazabol felesleges hirdeteseket bongeszunk at, a hirdetesben mar szerepel a varosresz, de meg kell nyitni, es ugysem gyoznek meg, hogy vegyek mashol...:)

2018. nov. 26. 07:18
 13/14 anonim ***** válasza:
76%
Mi is rengeteg hirdetést megnéztünk, és érdekes mindegyiknèl ott volt minden adat. Kivéve persze a házszám. Ami szerintem érthető. Nem tudom te hol nézelődsz. Más kérdés, hogy kb. 6 lakást találtunk ami egyáltalán szóba jöhetett, úgyh nem kellett több ezer lakást megnézni.
2018. nov. 26. 08:00
 14/14 anonim ***** válasza:

A főbb hirdetési oldalakon (pl. ingatlan.com, ingatlanbazár, ingatlannet, jófogás, stb) kevés hirdetés az, ahol pontosan ki van töltve minden adat.

A (budapestit néztünk) lakásnál valóban nincs kiírva a házsszám, de az igen,hogy az utca melyik szakaszán van. Ha ez az adat nincs meg minden esetben rákérdeztünk.

Ahogy minden egyéb fontos adatra amit nem tüntetnek fel, mert azt tapasztaltuk:ezekben van a lényeg. Pl. ha hallgatnak panel esetében a panelprogramról, akkor nincs, ha csak örök panorámásként hirdetik - magas emelet,ha pl. felújításnál kiemeli a szép parkettát- minden eredeti...

Rá kell kérdezni mindenre, sőt, még arra is, ami le van írva.

Mi pl. néztünk egy lakást amit távfűtésesként egyedi mérővel írtak. Rákérdeztünk az ingatlanostól valóban az-e. Igen, az. Aztán rákérdeztünk személyes megtekintéskor a tulajdonostól. Nincs egyedi mérő...ja, az ingatlanos azt hitte...

Sok lakást megnéztünk, ezért egy idő után "késüzltem": összeírtam mindent amit kérdezni szeretnénk. Egyébként ott fele nem jut eszünkbe. Ráadásul ami népszerább lakás flóra váltásokban nézik az érdeklődők.

Az értékesítő minden esetben aláíratja,hogy megtekintettük a lakást. Ezzel "igazolod" le a munkáját. És azt hiszem ebben az is benne foglaltatik,hogy Rajta keresztül tudod megvenni ha úgy döntesz.

Amiről régen letettél általában benne van a hirdetésben. Ha nincs se titok, kérdezz rá. Nem olyan tényezők amiket rejtegetniük kellene, mint pl. a vezetékcserét...arról szinte minden esetben hallgatnak, kivéve ha ki van cserélve. Akkor azonnal kiemelik.

2018. nov. 26. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!