Ingatlant vennék (nem hitelből) jelenleg még csak nézelődünk, de nem vagyok tisztába, hogy mi a menete? azt tudom megnézzük, kiválasztjuk megegyezünk tudom, hogy nekem kell ügyvédet fogadnom!
akkor nem kell se tulajdon, lap se térképmásolat?
a földhivatalnál, hogy működik az átírás?
Az ügyvédet azért fizeted mert mindent elintéz.
Amikor kifizettem és megvan az adásvételi utánna már minden a te dolgod, pl közművek átírása.
Elballagsz egy ügyvédhez, elmondod hogy ez van, megegyeztetek, megvennéd az ingatlant. Ő mindent el fog mondani mit kér. A pontos cím ismeretében már intézi ő a hiteles tulajdoni lapot. Meghallgatja az igényeket és megírja a szerződés tervezetet. Elküldi véleményezésre, majd ha mindkét fél egyetért vele, akkor behív titeket és aláírjátok. Elviszi érkeztetni a szerződést a földhivatalba, széljegyre kerültök és onnantól kezdve kezdődhet a feltételek teljesítése.
Ha a teljes vételárat megfizettétek, akkor az erről szóló hiteles igazolásokat be kell mutatni az ügyvédnek, majd ő intézi a földhivatalnál, hogy széljegyről átkerüljetek tulajdonosnak.
Ezt követően a szerződésben foglalt időpontban az ingatlant birtokba adja az eladó neked. Felvesztek egy birtokba adási jegyzőkönyvet mérő állásokkal, két tanúval aláíratva. Ennek birtokában már tudod egyedül is intézni a közmű átírásokat.
Pár hónap múlva majd még érkezik egy határozat a NAV-tól, hogy fizesd meg az illetéket és kb. ennyi.
Arra kell figyelni, hogy ingatlanos ügyvédet keress, náluk gyorsabb az ügymenet és kevesebb a probléma általában, illetve kérdezz rá, hogy a tiszteletdíja tartalmazza-e a mindenféle ügyintézést is, tulajdoni lap lekérést?
Egy tulajdoni lap másolattal azért jó ha rendelkezel, avagy legalább engedik, hogy belenézz. Annak a tartalma azért akadályt képezhet. Ezt a tulajdonos általában probléma nélkül be szokta mutatni a a komoly vevő jelölteknek.
Az ügyvéd megegyezés kérdése....
A húzós a lakcímkártya/tulajdoni lap ;/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!