Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hitel nélkül hogy vegyünk lakást?

Hitel nélkül hogy vegyünk lakást?

Figyelt kérdés

Hazát nem is mertem írni mert az ismerősök kiröhögtem h ne álmodják ha ébren vagyok..

A hitel felvételről meg általában óva intenek. Na de akkkor hogy / mikor lehet saját lakásunk?? Párommal 25 és 27 évesek vagyunk nettó kb 160.000 fizetéssel. Az albérlet most havi 65.000 Ft , rezsi 8-9 ezer + kajapénz így a spórolt penzbol kb 10 év múlva tudnánk egy kis garzont venni?

Én már elkezdtem a kaján spórolni, mert ha orvoshoz megyek az is elég plusz kiadás..

Mit lehetne tenni? Én szereték 5 év múlva már saját lakot ... de így hogy

2018. nov. 20. 09:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
49%
Ingyen lakas baromi hulyeseg lenne. Tudom hogy elsore szep meg fair, de sokan rohadtul nem erdemelnek meg egy ingyen sajat lakast.
2018. nov. 21. 14:44
 12/13 anonim ***** válasza:
Pedig 10es nem ír hülyeséget. Az egész élet hülyeség így, hogy öreg korodra lesz meg mindened. Mindenki kapna 1kocsit és 1lakást és a munkája 1részével azt fizetné vissza. Persze lennének feltételek, mondjuk 2év munkaviszony után járna, meg aki nem fizeti vissza venné az állam...stb.
2018. nov. 26. 07:23
 13/13 anonim ***** válasza:

Pont otthon jártam hétvégén, egy vidéki kisvárosban. Olvastam a hirdető újságban, hogy fiatal párok első lakáshoz jutását segítő programot indítanak, illetve pályázni lehet rá. Egyelőre három lakás van, ami 2000 forintért (igen, jól olvastátok) bérelhető abban az esetben, ha a fiatal pár vállalja, hogy fejenként 20-20 ezer forintot különít el lakáselőtakarékosságba. Ez ugye eddig LTP számla volt, majd most nem tudom hogy oldják meg.

Viszont azt gondolom, hogy ez egy baromi jó lehetőség, illetve nagyon jó kezdeményezés a fiatalok megtartására és ösztönzésére akkor, ha az albérlet helyi szinten is 70 ezer forint körül mozog.

Csak a kötelezett megtakarítással is össze lehet szedni évente legalább fél milliót, ami néhány év alatt egy erős önerőhöz segít helyben.

Én ehhez hasonló kezdeményezésekben látnék rációt.

2018. nov. 26. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!