Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » (Rizikós) Lakás vásárlás...

(Rizikós) Lakás vásárlás külföldi tulajtól. Hogyan lehet biztosra menni mindenben? Vannak gyanús dolgok.

Figyelt kérdés

Lakás vásárlás előtt vagyunk szüleimmel. Nekem lenne a lakás. Egy Spanyol néni örökölte akinek meghalt a fia. Budapesti lakás, jelenleg van bérlője. Eredetileg úgy volt, a Kategora ingatlanosát felhatalmazza és vele lehet intézni, utalni meg a nőnek kell.

Erre mondtuk hogy vagy utazzon ide vagy konzulátussal hitelesíttesse a dolgot. Az ingatlanos hepciáskodott kicsit hogy mindig jó volt apostillal, meg a nő sose volt még Budapesten.

Mi mondtuk hogy ragaszkodunk a két opció közül az egyikhez.

Most váratlanul azt mondta hogy csütörtöktől szombat délutánig MO-n lesz a tulaj mert egyéb dolga van és csütörtökön vagy pénteken el lehet intézni gyorsan. Szerződést lefordíttatják spanyolra (nem tud angolul se a tulaj).

Hát kicsit furcsa hogy sose volt itt és hirtelen dolga akad. Emellett maga az ingatlanos és a cég is gyanús. [link] itt nincs az adatbázisban a cég és az ingatlanos se. Cégjegyzékben ugyanakkor létezik és szerepel tevékenységi köreinél hogy ingatlanközvetítő és 9éve létezik, hihető jövedelemmel.

Most ha idejön a tulaj akkor az még mindig lehet hogy kamu igazolvány, ikertestvére jön vagy valami. Minden sokkal macerásabb ha valami baj van.

Egyébként ugyan abban a házban más lakást megbízhatóbb ingatlanosnál már láttunk és ott is spanyol tulaj volt (már elkelt). A lakás nem irreálisan olcsó, meg azzal kapcsolatban nincs egyéb különösebben gyanús dolog.

Nem tudjuk eldönteni hogy jóhiszemű e csak furin jöttek ki a dolgok vagy sem. Jó lenne nagyon a lakás és már nagyon régóta nézelődünk, de ügyvédünk is húzza a száját kicsit. Lehetne még vmivel bebiztosítani a dolgokat?

Bónusz hogy szüleim elutaznak külföldre szerdán...

2018. nov. 5. 18:10
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Hát ja, lehet holnap még felhívunk másik ügyvédet meg magyarországi spanyol nagykövetséget aztán meglátjuk ők mit szólnak.
2018. nov. 5. 18:51
 12/30 anonim ***** válasza:
48%

Ez átverésnek tűnik. Ingatlan tulajdoni lapján mi áll, ki a tulaj?

Index-en volt múltkor egy cikk ingatlanos csalásokról, mostanában az egyik menő csalás az, hogy létező cég nevét, adatait mondják a megmajmolt vevőnek, az utalásnál viszont a saját bankszámla számukat adják meg, így a pénzt ők kapják, te pedig hiába keresed meg a céget, ők az egészről semmit sem tudnak. Az ilyen csalások tipikus meséje a külföldi, nem elérhető tulaj, aki hirtelen rövid időre jön, és ezért azonnal, gondolkodás nélkül kell fizetni.

2018. nov. 5. 19:08
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

Képesített könyvelőként és könyvvizsgálóként mondom neked, hogy így, ahogy leírtad, nem lehetséges!

A névnek és a bankszámlaszámnak egyeznie kell!

A gép el sem fogadja, ha nem stimmel a kettő.

2018. nov. 5. 19:25
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos egyáltalán nincs igazad, a bankok csak és kizárólag a bankszámlaszámot figyelik, a nevet nem. Mindjárt megpróbálom megkeresni a cikket.
2018. nov. 5. 20:40
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Tessék, már meg is van:

[link]

2018. nov. 5. 20:40
 16/30 anonim ***** válasza:

Kedves 15-ös, elolvastam és ez egy képtelenség.

25 éve utalok különböző cégek megbízásából naponta komoly összegeket mindenfelé, bel-és külföldre egyaránt.

Ha véletlenül elírok egy számot, mert egyszeri utalás és nincs rögzítve a gépen, azonnal visszadobja a bank (eddig még mindegyik!) azzal a megjegyzéssel, hogy az utalás nem teljesíthető a név és szám eltérése miatt. Pedig biztos, hogy a rosszul írt számmal is létezik számla valahol.

Fogom figyelni az általad belinkelt cikket, mert erről kell majd jöjjön helyreigazítás, mert ez a cikk hazudik.

Nem mondom, hogy nem lehet csalni, de nem így!

2018. nov. 5. 20:56
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Sőt, most a netbankom levelezésébe betettem a linket és várom a véleményüket a témában. Mihelyt kapok választ - bármi is legyen az - idemásolom.

2018. nov. 5. 21:05
 18/30 anonim ***** válasza:
Hibás bankszámla számra nem is lehet utalni, de hibás névre igen. Nekem is van olyan sablonom a netbankban, amin el van írva a név véletlenül (Telenor helyett Telemor), mindig minden probléma nélkül átmegy. De pl. a NAV különböző számlaazámaira is csak annyi van beírva nálunk névként, hogy pl. NAV EHO, garantáltan nem ez a számlatulajdonos neve.
2018. nov. 5. 21:06
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha megkapod a választ, nagyon köszönöm, ha megosztod velem, akár ide másolva, akár privát üzenetben.
2018. nov. 5. 21:08
 20/30 anonim ***** válasza:

Önkormányzatnál kérdezd meg ezt a névjegyzéket személyesen, ne a neten. Az ingatlanközvetítés végzettségbez kötött tevékenység, Okj nélkül nem lehet csinálni, ez az első buktatója egy fiktív ingatlanosnak. Ez az iroda, amit írsz magyar? Mert nem ismerem, azért párat ismetek. Adatbázisuk? (ingatlanból) honlapjuk, Facebook? Munkatársaik? Fbn?

netes feketelistán szerepelnek?

Amúgy én hagynám.., végigolvastam, nekem is furcsa. Olyan, mintha te is azt éreznéd, gondolnád hogy kamu, és magadat szeretnéd rábeszélni mégis, mert tetszik a lakás. Meg hogy is mondjuk azt, hogy oké lesz.

Én ezt hagynám.

2018. nov. 5. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!