Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tudok kezdeni az örökségem...

Mit tudok kezdeni az örökségemmel?

Figyelt kérdés
Örököltem egy lakás 1/4 tulajdonrészét,viszont a lakásban a haszon élvezö benne él és a lakás 1/2ed tulajdona az övé. A testvéremé a másik 1/4 része. Mit tudnék kezdeni így az örökséggel,mivel oda költözni a haszonélvező miatt nem lehet és eladni se tudnám emiatt a tulajdonrészem. Elég rossz anyagi helyzetem van,albérletben élek. Valaki tud tanácsolni valamit?

2018. okt. 19. 22:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

8: Igen, akkor amit a 2-esben írtam, az játszik.

Anyagilag is akkor jönne ki belőle mind a 3 tulajdonos,ugyanis most nagyon fenn vannak az ingatlanárak.

Különben ez az örökség csak a haszonélvező halálával lép életbe, ha a haszonélvező lakni kívánja.

Ha egy olyan korszakban huny el, amikor ugyanez az ingatlan 25 milliót ér, akkor nem jártok anyagilag olyan jól, mint ha most eladnátok.

Bentlakó és ilyen fiatal haszonélvezővel nem hogy a felét, de negyedét sem tudjátok elkérni a piacon, és akkor még annak a negyede illet téged.

2018. okt. 20. 19:45
 12/17 anonim ***** válasza:

9: Mihez? A lakás eladásához.

A mondat, amire ezt válaszoltam, az egész lakás és nem a résztulajdon eladásáról szólt.

2018. okt. 20. 19:49
 13/17 anonim ***** válasza:
A bent lakó haszonélvezőnek nincs értelme megvennie, főleg ha nincs gyereke, akire hagyná. Esetleg a másik 1/4 tulajnak nagyon nyomott áron, ha vannak távlati tervei vele még meg lehet próbálkozni, talán ad érte 1-2 milliót.
2018. okt. 20. 20:33
 14/17 anonim ***** válasza:
57%

"9: Mihez? A lakás eladásához.

A mondat, amire ezt válaszoltam, az egész lakás és nem a résztulajdon eladásáról szólt."

Ja, de akkor sem hozzájárul, hanem a saját tulajdonát (1/2) is eladja.

Az hogy a másik 2 tulajdonos 1/4-1/4 részén lévő haszonélvezet mennyit ér az megint más tészta.

2018. okt. 20. 21:01
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

14: Én úgy gondolkodtam, hogy ahhoz, hogy eladják mind a 3-man a lakást, ahhoz először is meg kell hirdetni, és csak 1 vevő és 1 adásvételi szerződés lesz, nem külön hirdetik a tulajdonrészeket és nem 3 adásvételi szerződés lesz.

Tehát először is szóban hozzá kell járulnia minden tulajdonosnak, hogy jó, a lakást adjuk el.

Gondolom, a Kérdező szívesen meghirdetné, de ehhez kell a lakás eladásához a haszonélvező hozzájárulása is. Érted?:)

2018. okt. 20. 22:33
 16/17 anonim ***** válasza:
51%
A 1/4 tulajdonrészedet bármikor és bármennyiért értékesítheted. Kérdés, hogy mennyit adna a vevő az 1/4 részesedésért. Én azt tanácsolom, hogy ha a haszonélvező ennyire csökönyös add el ha kell jóval ár alatt a részedet. Te nem bukhatsz semmit, mert ezen a tényeken nem tudsz változtatni. Ha meg szerencséd van akkor olyan veszi meg aki ha kell egyéb eszközökkel, de ráfogja bìrni a haszonélvezőt, hogy adják el az ingatlant.
2018. okt. 22. 18:54
 17/17 anonim ***** válasza:
23%
Ez sajnos olyan, mintha nem is lenne, majd a gyerekeidnek lesz belőle valami. De azért rávenni valakit, hogy eladja az otthonát, mert te rossz anyagi helyzetben vagy nagyon nagy önzőség. Nekem is van egy ilyen 1/4 tulajdonom haszonélvezettel. Ér vagy 50 milliót az ingatlan. Jó lesz a gyerekeimnek, nem számolok vele.
2018. okt. 24. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!