Hova költöznél, ha a pénz nem lenne akadály? Légyszives indokoljátok is meg. Magyarországon belül.
Attól tartok, nincs ilyen hely. Nem tudok olyan városról, ahol a boltok, városközpont is aránylag jól megközelíthető, nem kell kilométereket utazni pl. kenyérért, és ugyanakkor nem kell a ház előtti autók berregését hallgatni, meg ahogy csapkodják az autók ajtaját. Vagy pedig nagyon elvétve vannak ilyen helyek. A szempont, hogy nyugalom legyen, ne legyen benzinbűz, és ne kelljen kilométereket utazni a kajáért. Lehet, városokban is vannak ilyen helyek, én nem tudok róla. Már mindenhova parkolókat tettek.
Hogy ház vagy lakás, az mindegy.
Szia.
Én Fótliget-en laknék ha megtudnám fizetni. Jártam már ott párszor látogatóban keress rá google-ban. Csendes körbekerített gyönyörü hely. Nyugodt körbekerített, 0-24 es portalszolgálattal gyönyörú játszótérrel. Mindenhol csak gyönyörü rendezett ház és udvar kedves normális mindenki. Álmom lenne
Mi nagy fába vágtuk a fejszét: Pécsről költöztünk Debrecenbe. Hazudok ha azt mondom hogy könnyű döntés volt.
Pécs gyönyörű, hegyek-völgyek - és ezek helyett egy nagy síkság...
Azért léptünk, mert egy visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam Debrecenben, + a páromnak jó munkahely, a gyerekeknek ovi, suli rendben.
A pécsi lakást eladtuk, és rendesen meg kellett toldani a debreceni ház megvételéhez az árát.
Szóval a munkahelyek rendben.
A város egész más, meg kellett szokni az itteni mentalitást. Ugyanakkor olyannak érezzük, mint ha az állóvízből egy nagy-sodrású folyóba cseppentünk volna.
Itt minden van: remek infrastruktúra, jó közbiztonság, rengeteg rendezvény, fejlődési lehetőség...
Debrecent egy hatalmas erdő veszi félkaréjban körbe, úgyhogy a kirándulás lehetősége is adott.
Szinte semmit nem tudtunk erről a városról, most meg már (országon belül) nem mennénk el innen.
A munkámból kifolyólag sokat kell utaznom: teljesen szokatlan volt, hogy nem kell vonatozni órákat ahhoz hogy egy londoni vagy párizsi gépre felülhessek: elég egy taxit hívni, és irány a reptér, irány London stb.
Számomra már maga ez a tény is minőségi előrelépés Pécs után, de az a nagymértékű fejlesztés ami itt folyik szintén ismeretlen volt számunkra.
Arról nem is beszélve, hogy a megvásárolt házunk értéke hihetetlenül megnőtt, már most 5 millióval többért lehetne eladni.
Az egyetem egész más szerepet tölt be a város életében mint Pécsett; szimbiózisban élnek, rendkívül jó a kapcsolatuk! (az egyetem éves költségvetése (még) vetekszik a város éves költségvetésével...)
Szeretném hangsúlyozni: nem vagyok elájulva, pusztán a magyar viszonyokhoz képest hat nagyon kisimultnak minden!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!