Csokos épített ház eladható?
Figyelt kérdés
Az a helyzet áll fenn, hogy építettünk egy házat Csok+10+áfára. Noh hát a szerződéskötéskor megállapított költségvetési keretbe nem fértünk bele mivel annyit emelkedtek az építőanyagok árai. Szerződésünk van a tűzéppel, így nyitott számlánk maradt nála 3,5Millióról, pedig már csak a lakhatási engedély intézése maradt, addig a bank 5%ot tart vissza, ami 1,250,000ft. A szülők segíteni nem tudnak, hitelt nem kapunk mert azt mondta az ügyintéző hogy az elején kellett volna több hitelt igényelnünk. 1. a férjem hivatalos jövedelmére nem kaptunk volna többet, 2 mikor kötöttük a szerződést közel 40%kal voltak olcsóbbak az építő anyagok mint most. El lehet adni a házat, hogy ebből kifizethessük a tartozásunkat a tűzépnek? Rosszindulatú okoskodásra nincs szükségem, van elég bajunk. Mikor kezdtük mi sem erre számoltunk. Rengeteg kétkezi munkánk van benne, hogy még ezzel is csökkentsük a ház bekerülési költségét. Nem lettek luxus dolgok, egy tök egyszerű ház, normális burkolatokkal, semmi extra.2018. szept. 5. 15:00
12/21 A kérdező kommentje:
Igen ez a külföld nekünk is eszünkbe jutott. Viszont én gyeden vagyok még a legkisebb gyerekkel. Azt pedig nehéz elkepzelni h apa magát is eltartsa meg minket is ugye lakashitel törlesztővel együtt meg még félre tudjon rakni 3.5milliot. Arról már nem is beszélve hogy a gyerekek hallani sem akarnak apa nélkülözéséről én szintúgy. Az a kérdés hogy ér e annyit ez a ház hogy apa külföldön dolgozik és kB max 200ezret tudna 1 hónapban félre rakni szóval 1.5 évig kellene kint lennie nem 3 hónap. Epitoiparban dolgozik Ausztriában 2-2500 eurót fizetnek már néztem. Az meg elég karcsú a két élet fenntartásához meg ahhoz hogy gyűjtsön.
2018. szept. 5. 21:20
13/21 A kérdező kommentje:
A hivatalos jövedelme full ki van aknazva a lakashitel. Nettó 80ezerre nem adnak még személyi kölcsönt. Havi 47ezer a törlesztő plusz 20ezer lakastakarekot fizetünk.
2018. szept. 5. 21:22
14/21 A kérdező kommentje:
9es nagyon kedves vagy. Mi nem lottozni szoktunk hanem heti 1szer kapros sorsjegyet veszünk. Volt már hogy nagyobb összeget nyertünk vele férjem is ebben hisz hogy hátha... 😊
2018. szept. 5. 21:23
15/21 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni,de ha 10 èven belül adod el a csokos ingatlant,kamattal kell visszafizetni.Helyedben egy bankban èrdeklődnèk.
16/21 anonim válasza:
Nincs olyan csaladtag, aki felvenne nektek személyi kölcsönt? Utána vele azt már lehetne rendezni. Az egyik szülő mondjuk... Nagyon sajnálom, remélem fogtok megoldást találni.
17/21 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs. Anyosomek megtehetnek h adnak de nem adnak. Mondtam nekik ha költözünk akkor nem maradunk a városban. Vagyis nem fogják látni az unokáját. De ez sem erdekli. Pénz fontosabb nekik.. Pedig torlesztettuk volna nekik.
2018. szept. 13. 05:40
18/21 anonim válasza:
Sosem értettem hogy lehet ilyen valaki családtaggal szemben.Mi is èpítkeztünk ès szüleim,anyósomék nagyszülök az utolsó fillèrjüket is odaadták.Persze azóta már visszaadtuk.De fordìtva mi is megtennènk.Szomorú ha ennyire nincs bizalom a családtagok között.
És mèg szomorúbb hogy vannak,akik szerint ez a normális.Már látom az ő pènze,azt csinàl vele,ami akar kezdetű válaszokat.
19/21 anonim válasza:
Szomorú, hogy ilyen a család. Pláne, hogy szinte a finishben vagytok.
20/21 A kérdező kommentje:
Csodával határos módon végül anyosek húzták ki a gödörből,miután elmondtam neki hogy úgy néz ki eladjuk és akkor nem is maradunk a városban nah akkor előállt hogy akkor tudnak adni. De nem volt az a szívesen adunk majd visszaadjatok feeling... Mint akiknek a fogat húzzák de legalább adtak. Október 10en már el is kezdjük törleszteni nekik havi 30ezerrel.plusz az évenként egyosszegbe igényelt családi adokedvezmenyt is odaadjuk. De legalább megmaradt a házunk. Sosem voltak egyszerű esetek anyosek.
2018. okt. 4. 20:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!