Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A régi stílusú, de magas...

A régi stílusú, de magas alapra épített vályognak is lehetnek nyűgjei?

Figyelt kérdés

Ha magasföldszintes alapra van építve egy vályogház, akkor annak is vizesedhet, törhet repedhet a falazata? Felcsapó esőre kicsi az esély, max. az oldalról verő zivatar okozhat gondot, vagy csőrepedés a falban nem? Rágcsáló sem fúr fel gondolom akkor, mivel kb. 1 méterrel talaj fölött indul a fal alja?

Példának ezt tudnám felhozni: [link]

Leírásban szerepel hogy vályogtégla. Bár a hátsó fal egyszintben van a talajjal... de ilyesmire gondolok, körben magasított az egész.

2017. aug. 16. 12:50
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem 60 cm-es kőalapon állt, kutyabaja nem volt.

(Azért a múlt idő, mert már eladtuk)

2017. aug. 16. 12:55
 2/10 anonim ***** válasza:
56%

Nyűgje mindennek lehet. Repedésnek ezer oka lehet. A vizesedés is összetett. Kérdezz rá a falak és aljzat vízszigetelésére ez a biztos.

A talajnedvesség felkúszik a falakba ha nincs szigetelve, és a talajpára jön fel az aljzaton.Ezek miatt egyes felújítási formák miatt lehet erősen vizes egy fal utólag is.

2017. aug. 16. 14:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Olvastam én már mindenfélét, tégla se jó, blokk se jó, szilikát se jó, tufa se jó, terméskő se jó, vályog se jó... milyen házat vegyen az ember akkor, de most tényleg?
2017. aug. 16. 17:34
 4/10 anonim ***** válasza:
Attól hogy van alapja egy vájog háznak még lehet baj vele. Ha nincs vízszigetelés ez is vizesedhet. Persze annyira nem ázik szét mint egy alap mélküli. De a víz felszivárog és dohos lehet
2017. aug. 16. 17:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Körbenézed egy hozzáértővel . Úgy is látszik ha vizesedik
2017. aug. 16. 17:36
 6/10 anonim ***** válasza:
A környéken is nézz szét. Jártam olyan helyen, hogy egy kb. hat-nyolc utca által határolt területen négy háznak volt frissen felvakolva az alja. Amit megnéztem, annak a fala meg olyan volt, mint a vizes szivacs. Ezzel azt akarom mondani, hogy a környéknek is lehet olyan adottsága, hogy vizesebb, magasabb a talajvíz.
2017. aug. 16. 18:26
 7/10 anonim ***** válasza:
A Dunántúlon vegyél házat! Errefelé még munka, és megélhetés is van.
2017. okt. 17. 13:44
 8/10 anonim ***** válasza:

A 14. kép bal oldalán látszódik, hogy az alap felett a vakolat meg van nyekkenve. Vagyis, felázik, nyilván rossz a szigetelés.

A mi vályogházunk már idősebb, kb. 1930-as. Gondolom, anno kátránypapírt tettek a vulkáni kő alapra, a vályog alá, de ez már elporladt mára. Tény, hogy úgy issza fel a vizet, mint a szivacs. Minden magas talajvizes év után leválik a vakolat az aljáról. Ez a szülői ház, nem lakunk ott, de odaköltözés előtt mindenképpen falszigetelést kellene csináltatni.

2017. okt. 17. 17:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Ezt a vakolat megnyekkenést okozhatja az is ha odahordja pl az esőt a szél, ekkora betonalapon nem hinném, hogy felázik.
2017. okt. 17. 21:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Drhogy nem. Ha nics szigetelés felmászik a víz . A brton olyan mint a szivacs. De kövön téglán is felmegy . Nyilván nem olyan mint egy alap nélküli ház. A képeken is látszik hogy masszív. De vizesedhet.
2017. okt. 18. 06:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!