60 nm-es lakás egy főnek kényelmes?
Szerintem igen, de nyílvàn mindenkinek mások az igényei van akinek kisebb is elég vsn akinek nagyobb kell.
Ekkora lakásban 3-4fős családok élnek.
Nekem 54m2-es panelem van. Egy nagyszoba, egy normál háló, konyha, fürdő, WC. előszoba. (a "hagyományos panel elosztás").
Szerintem egy főnek, párnak tökéletes. Még egy gyerek is belefér.
Én a kisszobát használom hálónak. A nappaliban "élek". Ott van minden. Befér a sarokgarnitúra, szekrénysor, egy íróasztal (amin néha dolgozok) illetve egy étkezőasztal 4 székkel. Ez általában elég ahhoz, hogy le tudjam ültetni a vendégeket. Ha 4-nél többen vannak akkor a dohányzóasztalt kicserélem az étkezőasztallal és akkor 6-an kényelmesen körbe tudjuk ülni az asztalt.
Szeretek itt lakni.
Én is azt mondom, bőven elég 1 főre, majd amikor télen a fűtési számlát 1 fizetésből fizeted, és amikor takarítani kell, még kiderülhet, hogy sok is! :))
Persze, ha ilyen problémáktól nem kell tartani, akár nagyobbat is vehetsz, de akkor már meglehet, hogy nem feltétlenül panelban gondolkodnék. Ilyen helyen hiába van több helyiség, ha beültél az egyikbe, nem érzékeled, mekkora a lakás, mert minden helyiség egy-egy lyuk!
Egy főnek kényelmes, és elég is. Ha hosszabb távra tervezel egyedül tökéletes megoldás.De természetesen meg kell nézni, át kell gondolni, tervezni kell, mit-hová, kik fognak Hozzád menni, esetleg ottalvásra is.
Én sem vagyok híve az amerikai konyhás nappalinak. Fiatal párként hagyományos - hasonló méretű- lakást nézünk. Konyha+2 szoba+erkély..Aztán rájöttem: ha gyerek is lesz praktikusabb az amerikai konyhás nappali + két félszoba, ami a gyerekszoba és a háló. Ha két szoba van és gyereket tervezünk, az egyik szoba háló+nappalii lenne, amit nehéz berendezni, kivéve ha nagyobb méretű és le lehet tolóajtóval rekeszteni.
Az a fontos,hogy Neked kényelmes legyen, és használni tudj minden zugát.
Viccelsz?? Bőven sok.
Én laktam 53 nm-es panelban (örököltem), és feleslegesnek éreztem egymagamnak ekkora helyet, úgyhogy eladtam és vettem egy 35 nm-es, másfél szobást. Ott egyedül a konyha, ami tényleg kicsi volt, de magamra amúgy sem nagyon főztem.
A nappali + a háló bőven elég volt.
60 nm-esben egyedül lakva kergethetném saját magam...
Na meg a rezsi sem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!