Érd-Ófalu, Termál-fürdő környéke milyen környék?
Engem olyan szempontból érdekel, hogy betörés milyen ott?
A közbiztonság ha éjfélkor az utolsó vonattól hazagyalogolok. Élve hazajutnék? (Házvásárlás előtt állok, s ott jók az árak, s nyomozok miért). Autópálya lehajtóhoz nagyon közel van, az jó lenne. Vonattól úgy látom 4 km, az kicsit sok na de ha ezért olcsó még beleférne.
Van a rendőrségnek egy bűnügyi térképe, ott meg tudod nézni, mennyi a betörés Ófaluban. Szerintem nem több, mint más részén Érdnek. Évekkel ez előtt hirhedt környék volt, de már több mint 10 éve nics különbség a többi rész között, és itt nem az Újtelepre gondolok.
Nem egy elit környék, de jobb szeretem, mint Liget lapos részét.Úgy látom, az emberek mostanában kezdik meglátni a lehetőséget Ófaluban: nagyon csendes, aszfaltos utak, közelben az ovi, boltok, orvos. Busz központban pillanatok alatt, kocsival öt perc alatt M6-oson, 6-oson vagy. Régen onnan jártam a Városmajor utcába, reggel 6:30-ra. Rendszerint 20 perc alatt megvolt, kaputól-kapuig.
A fürdő környéki rész szerintem nem olyan rossz. Feljebb a "hegy" felé már nem biztos, hogy költöznék. Egyszer megnéztem ott egy nagyon vagány házikót, de úgy menekültem el, mint akit hátsón rúgtak. Sajnáltam nagyon, de ez van.
Autóval is gáz volt az utca...
Ennek ellenére nagyon nagyon ritkán hallani olyanról, hogy "megtámadták", "betörtek", stb.
Érdemes azt is megnézni, nem beépíthetetlen zártkert-e, amire épült a ház, mert ott mondjuk ilyenről is tudok. Utólag visszabontathatják az ilyen házakat.
Egyébként szerintem egy tipikus falu az a környék. Mindenki tud mindenkiről mindent. De legalább figyelnek egymásra az emberek.
Nem is gondoltam volna, hogy ott is lehet zártkert. Köszi, hogy szóltál. Budapest határában majdnem megvettem már egy zártkertet, de fölém ígértek. Az külterület volt, de ez azt hittem nem az. Vagy nem az? vagy hogy? Igaz csak részletkérdés, de értelemszerűen minden részlet érdekel. Akkor utána néztem, az se nagy baj, ha zártkert, csak kicsit macerásabb. Eleve 10% az illeték és ha később eladjuk nem számít bele egy esetleges lakóingatlan vásárlásnál az adó és illetékkedvezménybe. 10 000 Ft-ért lehet lekérni az ingatlan iratait, ennyiért megtudjuk megfelelő e a helyzet jogilag, s ha nem, 10 000 Ft-al szegényebben kereshetjük tovább a leendő házat. Nem a tulajdoni lapról van szó, hanem hogy van e fennmaradási engedély, és ha van tételesen miről szól. S ami nincs rajta azt aszerint kell felértékelni, hogy ahogy írod bármikor lebontathatják. Amire van az nem gond.
Szóval problémásabb az értékmegállapítás, számba kell venni az engedélyen nem szereplő ingatlanok bontási költségét, s rendelkezni érdemes vele. És a 10% illetéket is tartalékolni kell, ami egy 20 milliós ingatlan esetében 2 millió Ft. Késöbbi épitkezés macerásabb. Másfelől érdemes mindezt lealkudni a vételárból ép emiatt, de ez már eléggé képlékeny téma, mert nem tudhatjuk, nem emiatt olyan vonzóan (gyanúsan) olcsó e többek között. Másfelől megeshet, hogy ezen felül még rohad is a ház, s amiatt olcsó, s ezek a jogi cukiságok pedig a ráadások.. Nehéz egy zártkert árát jól felbecsülni, mert még annyira se érvényesek rá a környék négyzetméter árai mint a mellette levő nem zártkerteknek.
A helyzetet mégtovább nehezíti, hogy a tulaj ódzkodik a mélyalkutól, mert hisz benne, hogy a négyzetméter ára érvényes, ráadásul végül úgy is járhat, hogy kiderül, igaza is van, mert előfordul, hogy egyszercsak jön egy balek aki ezeket nem méri fel, hanem magas áron megveszi... És utána hiába szívja a balek a fogát. Csakhogy plusz-minusz 50%-ig bőven él az alapigazság, hogy annyit ér egy ház amit megveszik. Csak 90%-os eltérés esetén lehet perelni "nem életszerű" címen, de lehet még akkor se s ha mégis akkor is súlyos évek megnyerni egy ilyen pert, ha egyáltalán megnyeri. És ha még meg is nyerjük a régi tulaj addigra felszívódik, akár el is oszlik.
Szóval emiatt egy zártkert ára lehet akár addig is tartósan magas míg annyiért tényleg meg nem veszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!