Miért szálltak el ennyire az ingatlanárak? Tényleg van, akinek megéri 25-30 millióért luk hátán luk külkerületi panellakást vásárolni?
Eszembe nem jutna 25-30 millióért lyuk hátán lyuk külső kerületi panellakást vásárolni, ha ennyiből az agglomerációban már komplett, jó állapotú házat vehetek (még!) és a zónázó vonattal 20-30 perc alatt bent vagyok Budapest szívében.
Igaz, én tősgyökeres pesti vagyok, nekem nem degradáló "vidékre" költöznöm, mert ettől nem leszek kevesebb.
Emberek! Ne hasonlítsuk már Bp-t európai világvárosokhoz! Jó, hogy nem New Yorkhoz mérjük! :D
Ha lenne egy minden tekintetben fejlett és városias Debrecenünk, Szegedünk, Pécsünk, NYíregyházánk, Szombathelyünk, ahogyan NINCS, akkor volna értelme hasonlítgatni Berlinhez, Párizshoz, Bécshez.
Itt kéremszépen van a nagy BUDAPEST, ahol a minden van, meg van egy rakás döglődő impotens vidéki város. Aki akar valamit, az KÉNYTELEN megvenni a határ úti másfélszobást 20-ért, mert pl. Győrben, ahol van egy darab Audi, feldghatja magának a diplomáját adott esetben. A budapesti agglomeráció tele van olyan emberekkel, akik egyszerű szakmunkások, vagy azok se, és ingáznak Pöstre, mert vízszerelőként Nyíregyen felkopna az álluk.
Bp. a túristáknak nagy szám, de ott lakni nem jó. A forgalom kritikán aluli, tömegközlekedés minden, csak nem európai. Kevés a közpark, ami van ,azt sem becsülik. Túl sok a lakos, az infrastruktúra túlterhelt.
Cserébe legalább el lehetne mondani, hogy kultúrálisan történik valami,de nem. Semmi újszerű, semmi előre mutató. Csak a diszkont bebszás lehetősége adott külföldi kis-és nagykorúak számára. Ez Budapest. Ezek verik fel az ingatlan keresletet: (szesz)túristák, és munkahelyek.
Hogy megéri-e? A fiam most végzett.Olyan diploma van a kezében amivel Budapesten egy lépést sem kell tennie állásért, Őt keresik meg. Vidéken viszont esélye nincs.
Eladtunk egy lakást, itt, ahol élünk. Van egy kis megtakarításunk. Logikus,hogy nem albérletbe megy, inkább veszünk ott lakást.
Jelenleg ingázik, reggel 5-kor kel, este 7-re ér haza, pedig nem élünk távol a fővárostól, csak az autópályák bevezetőin reggel esélytelen a bejutás.
Egy ismerősöm Dunakeszin lakik. Tömegközlekedve Ok, de ha gyerek van és bölcsi/óvoda/suli, majd munkahely...az nehezen megy.
Pesten minden kerületben van minden amire szükség van oktatás, egészségügy, bevásárlás területén.
Bosszankodom az árak miatt, vagy a bérek miatt, vagy mindkettő miatt, de nem tudok ellene tenni.
10
Rosszul tudod. Mi is 100-at tolunk ltp-be, 5 fő.
Közeli hozzátartozókét is be lehet forgatni a saját ingatlanodba. te szerződsz, az ő adataival, te fizeted végig, majd kiutaláskor egy aláírás és mehet a te ingatlanodba a pénzt. Ez szabályos.
12
A fővárosi tömegközlekedés európai színvonalú. Csak kevés helyen éltél még a világon.
Millió kulturális esemény van, nincs igazad. Igen, innovatív is.
Mi is van még? Rossz a forgalom? Tényleg? És Róma? Párizs? LA? Hagyjuk már.
Több, mint reális a lakásár emelkedés, korrigál a piac Európához. Bőven tartható még.
Ha teheted, most tudsz nagyot lépni. Add el, amid van, és lépj szintet. Ilyen lehetőség mostanában nem lesz még egy.
14: Nekünk is volt OTP-ben, és csak egyet engedtek egy főnek.
Amióta van, mindig érdeklődtünk, és mindig ez volt.
Most is fellapoztam. Egy személy csak egy lakástakaréknak lehet kedvezményezettje, ez a törvény.
Azért a berlini árszintet már kb elértük. Az is egy főváros.
Megveszik a drága pesti panelt is de ez nem jelenti azt hogy örömmel teszik hanem csak azt hogy muszáj.
Vidéken is meg lehet élni. Ehhez nem árt ha vállalkozol. Nem jó tendencia az hogy a lakosság lassan a fővárosokba áramlik. A fővárosoknak se tesz jót és a vidéknek se. Ha ez így megy tovább akkor lesznek kiüresedett vidéki városok és falvak és lesznek óriási metropoliszok. De legalább vidéken a természet visszaveszi azt ami az övé :) Én akkor is vidéken maradok majd. Az olcsó de nagy házban és jókat kirándulok mindennap a zöldben. Csak internet legyen a munkához.
Berlini árszintet elértük?
300 000 eurós vétel-, s 1300 eurós bérleti ár alatt nem találni normális 2 szobás lakást, Budapesten azért ez nem bonyolult.
A többivel egyet értek!
Nem véletlen, hogy amikor vidéken svájci, német, vagy osztrák vendégeimnek mutogatom, hogy az osztrák határtól 5 percnyire, Magyarországon 40 millió forintból szép házat építhetnek/vehetnek, el sem hiszik, ahogy arra is rácsodálkoznak, hogy 80 000 euróból Budapesten, a fővárosunkban vehetnek lakást, mikor feljön az ingatlantéma.
Nagyon sok honfitársuk vásárol is, természetesen nem panelt Pesten, hanem hétvégi házat nyugat-Magyarországon.
Nagyon nem érték még el a Bp-i árak a Nyugat-Európai árszínvonalat. Mi kb havi 1 milláért bérelünk (természetesen átszámítva)házat. Igaz a család mérete miatt 2 szobás lakás nem lenne elég nekünk. Itthon a feléért, harmadáért lehet bérelni ugyanilyen méretű, elhelyezkedésű házat. Én ezért sem szabad forinra átszámítani más országban kapott fizetést, mert a megélhetési költségek is mások.
Ha megkérdezed a kamasz gyerekemet, hogy mi a jobb itthon, akkor a tömegközlekedést fogja válaszolni. Én is meglepődtem, de eljut vele bárhová, éjszakai járatok is sok felé vannak, és a BKK App-pal pedig remekül működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!