Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit lehet tenni ha az ingatlan...

Mit lehet tenni ha az ingatlanos akit megbízunk ház eladással hanyagul kezeli a dolgokat?

Figyelt kérdés
Volt egy javaslatunk hogy lejjebb visszük az árat így talán könnyebb lesz eladni az ingatlant és ő ígérte hogy jövő héten (ezt egy pénteki napon ígérte) átírja de ezt nem tette. Nekem kellett szólnom érte hogy írja át ahogy megbeszéltük akkor átírta de ha nem szólok neki úgy maradt volna. Miért ilyen hanyagok ezek? Van lehetőség az ingatlan irodán belül másik személyre váltani ilyen esetbe?

2018. jún. 24. 16:39
 1/10 anonim ***** válasza:
92%

Jó, azért ez nem olyan nagy dolog.

Valszeg elfelejtette.

2018. jún. 24. 16:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Már aláírtad a szerződést, ő van nyeregben. Kihátrálni már nagyon nehéz lesz a szerződésből. A jog Sajnos őt védi.
2018. jún. 24. 17:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

nem tudsz tőle szabadulni. benézted.

nagyon nem mindegy milyen szerződést írtál alá olvasatlanul, és van-e apróbetűs rész?

2018. jún. 24. 18:34
 4/10 anonim ***** válasza:
80%

Nem egyből ingatlanoshoz kéne szaladni, mint sokan teszik (várják hogy majd csodát tesz...) hanem reális áron adni az ingatlant, az alku összegét belekalkulálva. Ha már a tizedik érdeklődő is 6 milliót adna a 10 millióra tartott házért, akkor érdemes elgondolkodni.

Én haragszok az ingatlanosokra, de az eladókra még jobban ilyenkor.

Ne vedd magadra, de meg lehet érteni amit írtam.

2018. jún. 24. 19:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Próbáltuk ingatlanos nélkül is de mi nem tudjuk annyi helyen mint amennyin ők hirdetik. Az a baj hogy nem voltak érdeklődők és az ingatlanos se hoz senkit pedig 3 hónapja nála van neki ez lenne a dolga pedig reális áron hirdetjük.
2018. jún. 24. 20:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szabad megkérdezni hogy hol van ez az ingatlan? Esetleg üzenetben link?
2018. jún. 24. 20:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Pedig az ingatlanos kábé jobban hátráltatja az eladást, mintha a tulaj magában boldogulna, ház eladás és lakás vétel is volt a közelmúltban, soha többé ingatlanos. Eladáskor még nem jött ki annyira mennyire gázak, majd mikor mi akartunk venni akkor derültek ki a dolgok. Ami a legnehezebbé teszi az egészet, hogy ha nincs kizárólagos szerződésük akkor a hirdetésben titkolják merre van az ingatlan és a telefonban sem hajlandóak elárulni, mert hogy akkor mi majd kinyomozzuk hol van pontosan és megkerüljük. Hiába mondtuk, hogy mi meg nem vagyunk hajlandóak az időnket fecsérelni olyan lakásokra amiket azt sem tudjuk hol van, tetszik e környék, lehet e parkolni, van e kocsma a közelben stb. Inkább hagyták, hogy elbúcsúzzunk és letegyük a telefont számos esetben. Vajon hány vevőt hagynak így elúszni és erről a megbízók nem tudnak, csak csodálkoznak, hogy nem kell senkinek az ingatlan. Egy helyre kell amúgy felrakni, a jófogásra, hidd el hogy ott magadnak hamarabb eladod, mint az ingatlanossal. Csak írj ki minden infót, minimum az utca nevét és legyen egy tervrajz is, ennyi. Aztán magadnak utána már játszhatsz az árral ahogy gondolod. Ha így nem sikerül akkor ezen az ingatlanos sem segít. Tudnék még olyanokat mesélni róluk, de nincs kedvem sokat pötyögni. A lényeg, hogy semmit nem segítenek csak annyit, hogy nem neked kell a telefont felveszegetni, de magában az eladásban csak hátráltatnak.
2018. jún. 25. 18:50
 8/10 anonim ***** válasza:
89%

"de mi nem tudjuk annyi helyen mint amennyin ők hirdetik. "

Dehogynem,csak utána kell járni. Az egy dolog, hogy neki "egyszerűbb", de nem lehetetlen.

"Az a baj hogy nem voltak érdeklődők"

Az okot kell megkeresni:

nem piacképes, mert:

- nm annyi az ára amennyit ti szeretnétek érte

- nem túl jó helyen van (szomszédok, környék)

- az állapota nem megelelő

- nem jó a telek (méret , tájolás, állapot)

- vagy csak az ország rosszabbik felén van.

"és az ingatlanos se hoz senkit pedig 3 hónapja nála van neki ez lenne a dolga"

Az ingatlanos sem megváltó.

"pedig reális áron hirdetjük"

Ki szerint reális.

Ha nem nagyon bénák a fotók, és a szöveg akkor, ha nem Mordorban kellős közepén van 3 hónap alatt lennie kellett volna érdeklődőnek.

Egy link sokat segítene (privátban is jó) megtalálni, hogy mi az oka.

2018. jún. 25. 20:19
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

#7-nek

Pár éve házvásárlásban voltunk, településen belül szerettünk volna másikat venni. Felhívtam az ingatlanost, lefedtem neki egy kb 5km sugarú kört, hogy legalább azt mondja meg ezen belül van-e, erre nem volt hajlandó! Még csak nem is konkrétan az utcát kérdeztem. Gyorsan elbúcsúztunk, mert én se akartam feleslegesen házakat nézegetni.

2018. jún. 26. 15:10
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ja még az egyik azt mondta, na jó elárulja hol van amennyiben előbb beszkennelem és elküldöm neki a személyes okmányaimat, lakcímkártya+személyi!!! Mivaaaaan? Undorító vérszívók, az ingatlanpiac fellélegezne nélkülük.

2018. jún. 26. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!