Fundamenta lakáskasszáról mik a tapasztalatok?
8 évre szeretnék nyitni egyet havi 20 ezer Ft-al. Van olyan esetleg, akit átvertek ezzel kapcsolatban? (Olvasgattam kommenteket erről, de sehol sincs kifejtve bővebben.) Van, aki elégedett vele?
(22L)
11 jó ez a számolás, de azért add össze mennyi így a havi kiadás...
Ha elkezd rakni 5-öt a kérdező (feltéve, hogy talál 4 másik rokont, akinek a nevére tudja nyitni a többit), akkor az havi 100.000 Ft, 4 év után lesz ezek mellett 80.000-100.000 Ft törlesztője a hitelre és mellé újabb 5 ltp. Így már havi 200.000 Ft a kiadása...
Átverni nem fognak.
Nekünk van több lakástakarékunk is (számszerint négy darab), bár nem a fundamentánál. Természetesen ebből kettő közeli, egyenesági családtagunk nevén fut. Mindet 20 ezresével fizetjük.
Mindet akciósan, 1 havi díjjal sikerült megnyitnunk, ami így 80 ezer forint.
A számlának van egy havi 150 forintos számlavezetési díja, ami így összesen kb. 30 ezer forint a 4 évre a 4 darabnak.
Mi úgy vettük fel a hitelt, hogy pontosan számoltunk előre. A terveink szerint 7 éven belül szeretnénk végtörleszteni a 20 éves hitelünket. Ebből minél többet előtörlesztünk az 5 éves kamatperiódusunk végére, így nem érhet minket túl nagy sokk akkor sem, ha állambácsi nagyot "álmodik" addigra.
12 milliót vettünk fel, az 5. év végéig minden évben betudunk törleszteni önerőből 1 milliót + a vége felé 4 lakástakarékot.
Ha a terveink összejönnek és a 7. évben végtörlesztünk, akkor a 12 milliós hitelünk kb. 1,9 millió forintba kerül nekünk.
Ha a lakástakarékok éves 72 ezer forintos támogatását kiszámolom az a 4 darabra 4 évre 1.152.000 Ft. Ebből úgy tisztességes, ha levonom a számlanyitási és vezetési díjat, tehát mondjuk erős kerekítéssel marad 1 millió.
Így a végén a hitelünk 900 ezer forintunkba kerül.
Azt gondolom ennél jobb és biztosabb megtakarítási forma jelenleg nem létezik. Arról nem is beszélve, hogyha véletlenül állambácsi meghülyülne néhány év alatt, esetleg a lakástakarék hitelével még mindig lehet kicsit variálni, tutira menni.
Mi rengeteget számoltunk hitelfelvétel előtt és igyekeztünk minden szempontból bebiztosítani magunkat. Másnak is ezt ajánlom.
Szerintem mindenképpen érdemes megkötni, de amint fent is látszik, nem mindenki ért ezzel egyet.
13 vagyok megint.
Tudom, hogyan lehet kötni, nekem is több van. Pusztán azt mondom, hogy egy 22 évesnek nincs havi 100.000 megtakarítási lehetősége, 200.000 meg pláne nem...
A bérek amiket írtál enyhén túlzóak, és mellette ott a létfenntartás, élni kell, enni, öltözni, lakni valahol, ott is van rezsi...
Peersze, hisz Magyarország a lehetőséges hazája, mindenhol, utolsó lerobbant faluban is 2-300 ezret keres a nyolc általános végzettségű, a diplomás is egy milliót visz haza, tudod fizetni a havi 100 ezres hitelt, tud felvenni mindenki 30 millió forint hitelt, illetve minden fiatal pár megkapja a 10+10 millió CSOK-ot a négy szép szemükért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!