Fundamenta lakáskasszáról mik a tapasztalatok?
8 évre szeretnék nyitni egyet havi 20 ezer Ft-al. Van olyan esetleg, akit átvertek ezzel kapcsolatban? (Olvasgattam kommenteket erről, de sehol sincs kifejtve bővebben.) Van, aki elégedett vele?
(22L)
Nekem van egy + egy másik áthidaló kölcsönnel.
Nem nagyon értem hogyan lehet átverni bárkit is ezzel... Minden költség fix.
Annyival szoktak trükközni az üzletkötők, hogy a számlanyitásí díjról hallgatnak ameddig csak lehet, mert az egy húzósabb összeg az elején
A számalnyitási díjról hallottam, mikor bementem hozzájuk tájékoztatást kérni.
Nekem csak annyit mondott ismerősöm, hogy olyanok szoktak lenni (más lakástakarékoknál akár), hogy mikor kivennnéd a pénzed, még csomó mindent levonnak belőle, amiről nem volt szó, így nagyjából semmi pluszt nem kapsz.
Ezek a levonások benne vannak a szerződésben. El kell olvasni előre és nincs meglepetés
Azt az évi 72 ezret nem összespórolja az ember havi hatezrével egyébként? 8 év alatt gyengülhet annyit a forint hogy kb. semmit nem fogsz vele érni. Nem követi az inflációt! Ahogy bármely bankbetét sem...
Tehát én ezt nem fogom megérteni, miért van mindenki elájulva a lakáskasszától, meg fundamenta így meg úgy. Azért mert állambácsi odalök pár forintot éves szinten? Sokat érsz vele ha a ház meg 18-20 millióba kerül.
Kérdező, az ltp jó.
HA:
1, 4 évest kötsz és
2, 20.000-ft-tal és
3, rendesen fizeted
Akkor a kamatadómentes hozamod 11% fölötti, ami ilyen kis összegre ok. Fordíthatod:
1, önerőre
2, hitel tőketörlesztésére
3, felújításra/építésre
3, minden olyanra, ami tartozéka a háznak, tehát mondjuk gázkazánra meg parkettára igen, de asztalra nem
Nem vernek át, ez jól működő, szabályozott rendszer.
Hosszabb időre nem kötünk, mert a te hozamod csökken.
Olvass: kiszamolo.hu, itt mindent, ami az ltp-ről szól.
Bírom amikor azzal jönnek az emberek az LTP ellen, hogy semmi az az évi 72 ezer, annál többet gyengül a forint, meg drágulnak az ingatlanok 4-6-8 év alatt. Oké, de ilyenkor a legtöbb esetben mi az alternatíva? Na mi? Ott pihen a bankszámlán az a pénz ugyanúgy 4-6-8 évig. Ahhoz képest viszont 10000x jobb választás a fundi, vagy akármelyik LTP. No offense, ki okoskodik, hogy nincs jó hozama, az fektessen már be évi 240ezret 30%-os hozammal valamibe, ami fixen hozza is ezt.
Egyébként hogy on topic is legyek, a fundival meg a többi LTP-vel is alapvetően az a baj, hogy marha lassúak és sok embert ez fel tud idegesíteni és betriggerelnek, hogy "hát mi az, hogy nem jutok azonnal a saját pénzemhez". De ez mind-mind benne van a szerződésben, még csak nem is az apró betűs részben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!