Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Itt mi lehet a gond?

Itt mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Nincs messze Esztergom, elvileg ez a megye is élhető, mégis csak ennyibe kerülne egy szintes ház?

[link]

Nálunk Szabolcsban 10-12-t is elkérnek egy ilyenért... (csak tudnám mire fel)

[link]

Egy ilyet pedig 6-7 millió körül lehetne venni.

2018. máj. 20. 13:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy zártkerti, nincs infrastruktúra. Akkor elképzelhető ez az ár. És egy szobásnak van írva.
2018. máj. 20. 14:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Felújítandó mind a kettő, és csak 3évszakos a ház.
2018. máj. 20. 14:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Amit az előzőek már leírtak + még egy megfigyelés: az első ház az árnyékok alapján észak felé néz és mögötte egy dombocska van. Télen eléggé sötét és hideg lehet.
2018. máj. 20. 20:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor elmondom a miértekre a válasz, mert történetesen ismerem a környéket. :)

A Német-völgy a környék legelőkelőbb zártkerti (!) része. Igen komoly hagyománya van itt a pincéknek, nem véletlen, hogy komoly lakóház méretű présházak épültek már a 90-es évek előtt is. Jópár éve állandó lakók is vannak a présházakban, de nagyon megválogatják, kinek adnak el házat, mivel ezekben a körökben mindenki ismer mindenkit, szóval nem szlömösödik ez a rész.

Viszont nincs aszfaltozott út és szennyvízcsatorna sem. Azonkívül ez egy ipari régió, gyárakban lehet elhelyezkedni leginkább, ha valaki nem műszaki vonalon szeretne érvényesülni annak elég nehéz lesz munkát találni, a szolgáltatásokra is kicsi a piac, tehát nem éri meg itt vállalkozni. Szóval ez a környék nagyon jó, ha gyárban szeretnél dolgozni. Amúgy nyírségből jönnek is ide fiatalok rendesen, ha már a szabolcsi árakat említetted.

Sárisáp igazából a szocializmusban élte virágkorát, egyfajta tsz-központ volt amellett, hogy a környező bányákba is jártak innen dolgozni sokan. Mivel jók voltak a keresetek, szép nagy házak épültek, mint a képen látható is. Aztán a bányák bezárásával csak egy ingázó falu lett a többi környékbeli faluval együtt. Hogy mennyire lepték el a segílykéből élők, azt nem tudom, de úgy 8-10 éve még simán élhető kis hely volt annak, aki szeret autókázni a munkahelyére.

Az a gond ezekkel a vidékekkel, hogy lassan leépülnek. A fiatalok igyekeznek a munkahely környékén lakást keresni, itt meg előbb-utóbb bezárnak az iskolák, kulturház, szolgáltatások, boltok, stb. Nincs miért maradniuk, mert a bejárás nagyon drága, szórakozás nulla, meg hát ezeket a helyeket előbb-utóbb megtalálják maguknak az ingyenélők.

2018. máj. 20. 21:41
 5/6 anonim ***** válasza:

"Az ingatlan adottságai lehetővé teszik kisebb ráfordítás esetén az állandó lakhatást."

Nem alkalmas állandó lakhatásra.

A hirdetés első sorában ott van, "közkedvelt területén" - már gyanús, a másik ami azonnal gyanús, az a kettő darab borospince, mert amennyire én ezt tudom, azok azért nem jellemzők városközpontban.

Ingatlanhirdetéseknél tudni kell a sorok között olvasni. Meg ha felhívod, belekérdezni. Nem azt, hogy mi a baj vele, azt nem mondja el. Hanem: hol van? - milyen környéken, bent van-e minden közmű? ja, csak fúrt kút van? - és iható a vize? meg ilyenek...

2018. máj. 21. 01:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Tegnap láttam egy hirdetést, gyönyörű hatalmas családi házat hirdettek 32 millióért Esztergomban. Én is csodálkoztam rajta, főleg azért, mert Budapest népszerűbb részein ezért az összegért már semmit sem kapsz.

Viszont bármennyire közel van a fővároshoz a bejárás időbe telik, a dugók miatt személykocsival munkába járni nem egyszerű.

2018. máj. 21. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!