Az előző tulaj azt állította, hogy ki lettek cserélve a villanyvezetékek, de most derült ki, hogy még alumínium. Perelhetek?
Mi a bajod az mm fal alu vezetékkel?
Villágításhoz, tv hez, számítógéphez bőven elég. Én is meghagytam a villágításnál. A led és compact fénycsöveknél ugyan mindegy.
Nagyobb fogyasztókhoz jó ha van réz, de az alu is működik.
Talán egy villanytűzhelyhez kell mindenképpen rézvezeték.
Az ügyvéd dátumra pontosan beleírja -általában- a szerződésbe a kiköltözés időpontját, és annak határidőre nem teljesített következményét is.
Amikor az ingatlant birtokba adták/vetted készülnie kellett egy birtokba adási jegyzőkönyvnek ami dátummal van ellátva.
Ha mindez így, együtt megvan, perelned sem kell, csak egy felszólítás a fentiekre való hivatkozással.
Ez tetemesebb összeg mintha perre vinnéd a vezetékcsere hiányát.
Egyébként a szerződésben az is benne van,hogy nem titkol el semmi lényeges információt az eladó. Ha mást állít vélhetőleg az is hasonló elbírálás alá esik, feltéve,ha tudod bizonyítani.
Birtokbaadási jegyzőkönyv nem készült. A szerződésben benne van, hogy nem titkol el semmit az ingatlan állapotával kapcsolatban, stb.. De ezen nem is érdemes rágódni.
Mellesleg ha nem tudnám magamnak megcsinálni, több százezer forintra rúgna a vezetékcsere. Így anyagból 50 ezer környékén megúszom. Igen, én vagyok a hülye, hogy nem néztem meg, ez van, de nem tartom életszerűnek, hogy odamész egy csavarhúzóval, hogy tuti hazudsz, megnézem. Főleg mikor az összes kapcsoló és konnektor pár éves új.
A kiköltözéssel kapcsolatban annyit kötnek ki, hogy az eladó nem adja át 30 napon belül a kifizetés után, jogosult vagyok elállni a szerződéstől.
Azért keresem a lehetőséget, mert a végére elég inkorrekt g*ci lett az eleinte korrektnek tűnő tulaj. Még eltekintettem volna bármi szórakozástól a csúszás miatt, ami a "rohadt hivatalok" miatt volt, de így, hogy átvertek, szeretném legalább ezt behajtani rajtuk.
Amúgy szerintem nem is tudta, hogy milyen vezeték van, csak blöffölt. De biztosan többször szóba került, hogy milyen jó, hogy csak festeni kell, nem kell semmit költeni, stb... Mert így biztosan alkudtam volna még az árból.
És hogy mi bajom az alu MM vezetékkel? Mondjuk, hogy nincs védőföld, és amúgy is korszerűtlen már. És nem szeretném a kifestett, berendezett lakásomat szétverni 2-3 év múlva, ha kiderül, hogy mégse jó.
A vezetékek miatt nem tudsz semmit tenni, mert nem tudsz semmit bizonyítani.
Ami meg a kiköltözést illeti, te írtad:
"A kiköltözéssel kapcsolatban annyit kötnek ki, hogy az eladó nem adja át 30 napon belül a kifizetés után, jogosult vagyok elállni a szerződéstől. "
Azaz neked az lett volna a lehetöséged, hoyg visszakéred a pénzedet és nem veszed meg az ingatlant.
Mivel nem éltél ezzel a jogoddal, nem lehet semmi egyéb követelésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!