Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan vasarlas, illetek...

Ingatlan vasarlas, illetek ugy, ilyen esetben is kell fizetnem az illetek teljes reszet?

Figyelt kérdés

Szeretnek lakast venni, ugy olvastam,hogy 35.ev alatt kaphatok kedvezmenyt az illetekre, ha meg nem volt lakasom vagy tulajdonreszem.

Nekem meg gyerekkoromban elhunyt az edesapam, aki utan orokoltem egy negyed reszt az otthoni lakasunkbol.

Ezek szerint igy nem vagyok jogosult a kedvezmenyre? Igazabol erre nem is gondoltam,mert en felnott koromig nem is tudtam,hogy van tulajdonreszem a lakasbol.

2018. ápr. 13. 18:39
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos jól gondolod nem vagy jogosult.
2018. ápr. 13. 19:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Mi 8 éve vettünk házat,kicsit másabb volt akkor,de az a minimális illeték kedvezmény szintén 35 év alatt első ház stb Férjemnek öröklés miatt szintén volt egy negyed lakása. Ettől független simán megkapta a kedvezményt.
2018. ápr. 13. 20:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Második vagyok..2 perces keresés a neten és ügyvédtől egy válasz ilyen kérdésre:

Első lakástulajdont szerzőnek az minősül, akinek nincs és nem is volt

lakástulajdona, lakástulajdonban 50%-ot elérő tulajdoni hányada,

lakástulajdonhoz kapcsolódó, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni

értékű joga.

2018. ápr. 13. 20:32
 4/4 anonim ***** válasza:
0%

Ezt az önkormányzatnál, a NAV-nál és ingatlanügyvédtől is meg tudod kérdezni.

Ha közel állsz egy ingatlan megvásárlásához, akkor kell keresned ügyvédet, és amikor felhívod, szivesen válaszol erre a kérdésre is.

2018. ápr. 13. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!