Ingatlanvásárlás és probléma az ingatlanközvetítővel - van-e megoldás?
Komplett irodáról van szó, vagy csak 1 ingatlan közvetítő vállalkozóval?. Ha irodáról van szó és többen vannak, akkor ott tudsz panaszt tenni. Ki konkrétan a terület tulajdonosa, talán hozzá kellene fordulni. Menj be az ingatlanoshoz, az irodába, és ott kérd a tulaj elérhetőségét; ott megvan neki. Ha variál, kérdezd meg, hogy eladni akarja vagy megtartani az ingatlant? Mivel ő nem tud a kérdésekre válaszolni, azért kell a tulaj elérhetősége.
Nézz utána a háznak, tudakozódjál a szomszédoknál, ki a tulaj stb. Neten keresd az ingatlant, hátha máshol is meghirdették; csak ebben az esetben van lehetőséged más úton megvenni.
Azt majd meg kell nézni, hogy mennyire kizárólagos, ahogy az előző írta, lehet fél-kizárólagos, de ha nem adhatja el ingatlanos nélkül, akkor arra figyelni kell, mert komolyan szankcionálja az ilyet az ingatlaniroda.
Egyébként: a telekhatárról írsz valamit. Hát lehet, hogy ti kiszúrtatok ott valamit, ami nincs rendben, ő ígér egy papírt, amit valamiért nem tud prezentálni, ezért hallgat. Magyarul valami nem stimmel az ügyben. Akárhogy tetszik a ház, készülj fel arra az eshetőségre, hogy valami gubanc is lehet ott, ami miatt jobb lesz nem megvenni. (ez a B variáció).
Ti magatok a tulajdoni lapba be tudtok tekinteni, a földhivatalnál is, ügyfélkapun is, meg a takarnetből le lehet kérni, és más iroda is lehet hogy lekéri (ezer Ft az ára), az építési osztályra az önkormányzathoz meg ti is be tudtok menni, és utána tudtok érdeklődni a háznak, hátha ott mondanak valamit.
Miután három ilyen nagy hálózat van az országban, nem lövök nagyon mellé, ha azt mondom, hogy akár az irodavezetőt is megkeresheted, az még jobb, mint másik értékesítőt, de azt is lehet.
Szerintem ez egy büntetőfeljelentést is megér!
Nagyon gratulálok, hogy megtaláltátok a tulajt! Adásvétel is lesz, minden adat jó a házzal kapcsolatban?:)
Nem tudom, írtam-e a készpénzes vevőket ki szokták túrni, készpénzesek vagytok?
Tehát most ti megvettetek a tulajtól egy házat, amit kizárólagosan hirdetett az iroda? Még a tulaj is örült! Az iroda ezt kötbérezni fogja.
Az ingatlanos sosem adja ki a tulaj nevét, címet se, mert akkor odamehetsz nélküle. De kizárólagost csak az irodán keresztül lehet eladni, a tulaj sem adhatja el.
Én válaszoltam korábban, de már nem értem a problémádat. (amúgy ugyanezt írtam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!