Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen lakásvásárlási támogatá...

Milyen lakásvásárlási támogatása van egy egyedülálló 20 évesnek?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 8. 17:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ezeknél az önerő megléte a feltétel.
2018. ápr. 9. 00:37
 12/19 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt találtam de nekem se egyértelmű.

egy része gyerektelen egyedülálló fiatalra is érvényes.

Ha jól értem max 12 millió vételárú otthonra jár budapesten. Azt nem egészen értem, hogy mit kap valaki 12 millióért Budapesten...

A másik amit látok, hogy ha egy szobát hozzáépítenek a házhoz akkor is jár valami, de nem tudom az összevonható e.

Ha igen akkor jól hangzik, hogy vesz valaki egy kicsi romot 12000-ért, ennek egy részét támogatják, hozzáépit plusz egy szobát, ennek is támogatják a felét és a alapház rendbehozatalát is támogatják. (fűtés bevezetés és fal szigetelés.) Ha ez igy menne akkor az már egész jól hangzik, s ehhez jönne hozzá amit az elején irtatok, a

Erről a négyről tudok:

- LTP

- Bérenkívüli

- Önsegélyező (ez csak hitel törlesztés)

- Illetékkedvezmény

de ebből csak az utolsót értem.

Az LTP 4 év után ad valamit nem mostanában.

A két középsőről pedig azt se tudom, mi az.

2018. ápr. 9. 00:48
 13/19 anonim ***** válasza:

Utolsó,

az LTP esetében tudsz áthidaló kölcsönt, vagy más néven, de hitelt felvenni az LTP számládra. Így azonnal van belőle pénz.

2018. ápr. 9. 07:33
 14/19 anonim ***** válasza:

Igazából nincs túl sok lehetőség. Fiatalok vagyunk, nem rég vettünk lakást.

Néhány településen lehet igényelni önkormányzati támogatást fiataloknak az odatelepülésért cserébe, de ezek általában vidéki kistelepülések, ahol pont azért van ilyen jellegű segítség, hogy jobban ösztönözzék a fiatalokat a maradásra/odaköltözésre.

Egy déli kis faluban ez pl. 1 millió forint, amiről én biztosan tudok, mert egy barátnőmék igényelték. Ez pesti viszonylatban nem sok, de ott, ahol lehet venni 5 millióért egy viszonylag pofás házikót, azért nem rossz.

Persze jellemző, hogy ahol amúgysincs ilyen jellegű probléma (Pest megye), ott igen ritka az efféle támogatás.

CSOK-ot és fészekrakó programot egyedül nem vehet igénybe az ember.

Az LTP jó dolog, mindenképpen érdemes nyitni, akkor is ha most nem tud vele mit kezdeni az ember. Jó lesz hitel előtörlesztésre, vagy felújításra, beépített bútorra.

Az éves 72 ezer támogatás nem olyan sok, de ha az ember a hitele mellé tud kötni kettőt-hármat, már akár fedezheti a hitele kamatait, ezáltal neki az semmibe nem került.

Lehet igényelni kamatkedvezményt a hiteligényléskor, de ennek jelenleg semmi értelme, mivel iszonyat alacsony a banki alapkamat.

Illetve 35 év alatt, ha az ingatlan ára 15 millió alatti és az első olyan lakás, amiben 1/2-nél nagyobb tulajdonrészed van, akkor a 4%-os vagyonosodási illeték felét kell csak kifizetni és azt is lehet részletekben.

Mi a körüljárás során nagyjából ennyire jutottunk, ami mondhatnánk úgy is, hogy NEM SOK!

2018. ápr. 9. 15:40
 15/19 anonim ***** válasza:
Tudtommal a nagyobb városok támogatják a letelepedést egyszeri vissza nem térítendő támogatással. De ennek feltétele x évi albérlet, és munkahely a városban. Nézz utána az önkorm.nál!
2018. ápr. 9. 20:37
 16/19 anonim ***** válasza:
Az élhető városok általában nem támogatják a letelepedést. Nem szorulnak rá.
2018. ápr. 9. 21:06
 17/19 anonim ***** válasza:

Jogos. Ebből a szempontból viszont job akkor a nem célzottan lakástámogatás hanem olyasmik amiket irtam, felujitsba fűtésrendszerbe vagy akárrezsibe szoló állami pályázat mert ez független az élhetőségtől, nem helyi keretű.

De ha már ez a téma Budapesten van ilyen? ha van ott eleve kerületenként eltérő lehet hogy van e.

Tudtok erről valamit?

2018. ápr. 9. 23:54
 18/19 anonim ***** válasza:

Szerintem Budapesten és a közvetlen közeli agglomerációban letelepedési támogatás egészen biztosan nincs. A legtöbb közeli kisváros így is kezdi kinőni infrastruktúrában a betelepülők számát. Nem egy városról hallottam, hogy beszünteti az önkormányzati építési területek eladását, mert az újépítésű házak, lakások mágnesként vonzzák a CSOK-osokat, illetve a fiatalokat az elérhetőbb árak miatt, ami egy szintig baromi jól jött a településnek, de mostmár óvodát, iskolát kell fejleszteni hozzá és a település tömegközlekedési rendszere, valamint az úthálózata sem ekkora forgalomra lett tervezve. Reggel állandóak a dugók a város felé, este meg hazafelé.

Ezen városoknak abszolút nem érdeke fizetni azért, hogy mégtöbben települjenek oda. Márpedig amíg ilyen mértékű ingatlanárak vannak, addig Budapest 20-30-40 km-es környéke sem panaszkodhat.

A napelem, napkollektor, fűtéskorszerűsítés, stb. nyilván jó ötlet (bár előbbiekről úgy tudom családi szinten sosem térül meg a bekerülési ára), ha van rá állami támogatás, de ezekhez megint induló tőkére van szükség, méghozzá nem kevésre. Átlag fiatal pont ezzel nem rendelkezik. Meg vállalkozó szellemmel sem, hogy fiatalként, mindenféle tapasztalat nélkül ekkora költségű felújításokba vágjon bele egyedül. Ha neked ez jelen pillanat reális cél, akkor érdemes követni pályázat figyelőket, hátha.

2018. ápr. 10. 12:07
 19/19 anonim ***** válasza:

Amit eddig néztem azoknál ugy van hogy hajszál hijján megéri.

Vagy ugy is mondhatnám, vitázni lehet azon, megéri e.

Az meg már valami na nem kell élből elvetni hanem vitázni lehet.

Pl. fütéskorszerüsités esetén az is beleszámit, hogy uj lesz a rendszer vagyis nincsenek lerakódások, kisebb az esély hogy bármikor elromlik s növeli az értéket is a fűtéskorszerüsités.

napalemnél megintcsak ez van hogy oké lassan térül meg, de fele támogatottságú s növeli az értéket. Ez persze méginkább vitatéma, megéri e ha igen akkor is nagyon ki van centizve. A falfelujjitás tünik még jó ötletnek.

2018. ápr. 10. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!