Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a teendő ilyenkor? (Jelzalo...

Mi a teendő ilyenkor? (Jelzalogjog, ingatlan)

Figyelt kérdés
Egy ideje tudtam meg hogy jelzálog (illeték) terheli az ingatlanomat amit régen kifizettunk. A tulajdoni lapon ez nem került törlésre. Régen nem tudtam hogy ezért külön kérvényt kell benyújtani hogy töröljék le a tulajdoni lapról. Lényeg hogy a NAV már intézkedett hogy a lakásról a földhivatal törölje le a jelzálogjogot mert ez mar ki lett fizetve, még a 6.600 forint törlési díj is. Viszont a garázsra amit a lakással együtt vettünk még régen, arra is rárakták ugyanazt az összeget a tulajdoni lapon mint ami a lakásnál szerepelt. Kérdésem hogy a földhivatalnál mindekettőn törlésre kerül vagy külön törlési engedélyt kell kérnem csak a garázsért is? Külön ingatlannak számít? Helyrajzi száma teljesen más de nem értem miért írták arra is teljesen ugyanazt az összeget amit a lakásra. A földhivatalt már hívtam, emaileztem velük. Eddigiek alapján kérték a törlési engedélyt a NAV-tól amit elküldtem neki. azóta nem válaszoltak. Bármilyen segítségnek örülnék.

2018. márc. 29. 13:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Elképzelhető, hogy a földhivatalnál egy alszámon van a garázs. Mindenképpen menj be, és kérdezd meg, az a biztos. (nekünk a pincénk volt így számozva). Ha külön hrsz. akkor is legjobb lenne személyesen bemenni a földhivatalhoz, amikor látod az ügyintézőt, ő meg a számítógép előtt ül, viszel minden iratot, és együtt kibogozzátok az egész ügyet. Másik, hogy ahhoz a "szervhez" is elmégy, aki rátette a jelzálogot. Akkor ez lehet a nav, ugye, mert illetéket írsz. Ott is bemégy személyesen, hogy akkor na bogozzuk már ki. Elmondják, mit látnak a gépben. Meg hogy miért rakták rá a garázsra is. (?) Meg hogy hogyan tudod megoldani. Ne írásban csináld. Az email pedig tudtommal nem számít hivatalos levélnek, csak a levél és magánemberek számára leginkább a (tértivevényes) ajánlott. (javítson ki valaki nyugodtan, ha ez már változott). Személyesen menj, az a tuti.
2018. márc. 29. 14:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk anno a bank jelezte, hogy nem jó a szerződésünk, mert tárolóra nem tesznek jelzálogot (külön helyrajzi számos) és nem szerepel, hogy mennyibe kerül a lakás és mennyibe a tároló.

Szerződést kellett módosítanunk, amiben le volt írva, hogy a hitelt a lakásra kérjük és ez ennyibe kerül.

Gondolom ezt nálatok nem vették anno figyelembe, így került véletlen mindkét ingatlanra ugyanaz az összeg.

Szerintem simán leveszik, főleg ha megvan a régi szerződés és arról is papír, hogy túl vagytok a hitelen.

2018. márc. 29. 15:01
 3/4 A kérdező kommentje:

A befizetett csekkek megvannak. Összesen 1 millió forint illetéket szabdak ki amit kifizettünk még 2006-2008 között. Sajnos az adásvételi szerződés már nincs meg és a levél sincs meg hogy mi mindent befizettünk és elismerik hogy többet nem kell.

Értelemszerűen le kéne venniük a garázsról is a jelzálogot hisz kifizettem mindent és a törlést is megtörtént a lakásra. Eleinte kb 250 ezer forintot kellett kifizetni ami megtörtént, az valahogy törölve lett(?) viszont a maradék 750 ezer ugye pedig meg mindig rajta van valamiért. Ugyanez a 750e van a lakás és garázson egyaránt. Most regisztráltam ügyfélkapun hátha ott is tudok kezdeni valamit de lassan belátom hogy személyesen kell ezekben eljárulnom ha egyáltalán kapok időpontot :D

2018. márc. 29. 15:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Biztos nem vigasztal, de harminc éve kifizetett lakáshiteleket is szoktak rajta felejteni a tulajdoni lapon :(.

Ha a csekk megvan, az már tökjó. A navnak is megvan a rendszerében, hogy te befizetted. A kettőt össze kell hozni, és erről papírt kérjél! (Szoktak adni jegyzőkönyvet). Amikor elrendezted személyesen, és elmondják neked, hogy igen, minden oké, erről az okéról papírt kérjél!

2018. márc. 29. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!