Mi a teendő ilyenkor? (Jelzalogjog, ingatlan)
Nekünk anno a bank jelezte, hogy nem jó a szerződésünk, mert tárolóra nem tesznek jelzálogot (külön helyrajzi számos) és nem szerepel, hogy mennyibe kerül a lakás és mennyibe a tároló.
Szerződést kellett módosítanunk, amiben le volt írva, hogy a hitelt a lakásra kérjük és ez ennyibe kerül.
Gondolom ezt nálatok nem vették anno figyelembe, így került véletlen mindkét ingatlanra ugyanaz az összeg.
Szerintem simán leveszik, főleg ha megvan a régi szerződés és arról is papír, hogy túl vagytok a hitelen.
A befizetett csekkek megvannak. Összesen 1 millió forint illetéket szabdak ki amit kifizettünk még 2006-2008 között. Sajnos az adásvételi szerződés már nincs meg és a levél sincs meg hogy mi mindent befizettünk és elismerik hogy többet nem kell.
Értelemszerűen le kéne venniük a garázsról is a jelzálogot hisz kifizettem mindent és a törlést is megtörtént a lakásra. Eleinte kb 250 ezer forintot kellett kifizetni ami megtörtént, az valahogy törölve lett(?) viszont a maradék 750 ezer ugye pedig meg mindig rajta van valamiért. Ugyanez a 750e van a lakás és garázson egyaránt. Most regisztráltam ügyfélkapun hátha ott is tudok kezdeni valamit de lassan belátom hogy személyesen kell ezekben eljárulnom ha egyáltalán kapok időpontot :D
Biztos nem vigasztal, de harminc éve kifizetett lakáshiteleket is szoktak rajta felejteni a tulajdoni lapon :(.
Ha a csekk megvan, az már tökjó. A navnak is megvan a rendszerében, hogy te befizetted. A kettőt össze kell hozni, és erről papírt kérjél! (Szoktak adni jegyzőkönyvet). Amikor elrendezted személyesen, és elmondják neked, hogy igen, minden oké, erről az okéról papírt kérjél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!