Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért ilyen olcsó ez a lakás?

Miért ilyen olcsó ez a lakás?

Figyelt kérdés
Kinéztem egy budapesti házat, nagyon megtetszett s az ára is nagyon jó. Elkezdtem keresni az okát vajon mitől ilyen olcsó nehogy valami átverésbe ugorjak bele s azt olvasom, "C tipusu iroda". Akkor ez nem is lakás (lakóház)? Ettől ilyen olcsó? Ha igen ez mit jelent emiatt miért olcsó? Vagy más okot is kereshetek?
2018. márc. 23. 07:58
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Tapasztalatból mondom, az ilyenekkel nem érdemes foglalkozni! Ha van valami, ami nem világos (ilyen pl. a "C tipusu iroda") és nagyon olcsó, az már bűzlik. Csak a saját idődet vesztegeted vele.
2018. márc. 23. 08:19
 2/8 anonim ***** válasza:
61%

Ja, guglizd ki: "ingatlanos szótár"

Sok ilyen van, ha átböngészed őket, fél óra alatt képbe kerülsz, és megspórolsz vele rengeteg időt.

2018. márc. 23. 08:27
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
Nem jelentkezhetsz be állandóra,sőt sehogy sem, és ha jól tudom, minden évben adót kell fizetni utána...
2018. márc. 23. 08:58
 4/8 anonim ***** válasza:
66%

Járd körbe a témát alaposan, önkormányzat, földhivatal, mert ha jelenleg iroda minősítésű is, hogyha megfelel a lakóház követelményeinek, (belterület, stb) akkor át lehet minősíttetni.

Ha neked tetszik és árban is megfelel, érdemes ezeket a kőröket lejárnod, akár egy nap alatt.

2018. márc. 23. 09:30
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
A minősítésen lehet változtatni, de utána kell járni, ...ha csak ennyi a probléma.
2018. márc. 23. 09:40
 6/8 anonim ***** válasza:
62%

az OTÉK nevű törvény szabályozza, melyik épület miylen besorolást kap.

A lakásnak minőségibb jellemzői vannak, mint egy irodának. Pl. zaj- és rezgésvédelme, hőszigetelése, komfortja (WC nem nyílhat konyhába, stb.) sokkal jobb, mint egy irodának.

Sokan laknak irodában, csak hát nem 8-10 E Ft a téli fűtésszámlájuk, hanem akár 50-60 E Ft 20-30 nm-en is!

Még a metró is berezgetheti, stb.

2018. márc. 23. 23:34
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

A minősítése nem lakás, hanem C típ. iroda. Tulajdoni lapon is iroda. Tehát nem lakás. (és nem jelentkezhetsz be). Emiatt biztos, h olcsó. "Vagy más okot is kereshetek?" Úgyis meg kell nézni egy ingatlant alaposan, ha meg akarod venni, néha van, aminek van hibája.

Úgy vettem észre, pesti hirdetésekből, hogy, a magas árak miatt ott minden lukból pénzt akarnak csinálni.

Ez milyen szinten van? Földszint?

C tipusnál pl. olyanokra gondolok, hogy milyen a közművesítettsége, infrastruktúrája, fűtése. (Irodát egy konténerben is lehet csinálni. Esetleg szuterén?

Hirtelen ennyit találtam, ez nem annyira ijesztő, inkább vicces :)

[link]

De nem biztos, hogy ez tényleg az.

2018. márc. 25. 00:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha szerencséd an csak emiatt olcsó, lehetséges.
2018. ápr. 8. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!