A rosszabb kerületekben éri meg vásárolni, amíg nem csökken az ingatlanok ára?
Jó, de ki szidja?
Azt bírom a budapesti emberekben, hogy ha látnak elvétve egy romát, akkor az nekik már szar környék, de egyébként meg játsszák a nagy liberálist :D
Holott sokszor fehérbőrű a drogos, drogdíler, alkoholista, akár bűnöző, nőket bánt vagy egyszerűen nem lehet vele együtt élni, kiállhatatlan szomszéd.
Sokszor fehérbőrűek által lakott (roma elvétve) városrészek koszosak, tag-as falak, büdösek és mindenki szörnyű lakóközösségről panaszkodik, 50 nm lakás, konvis, lift nélküli meg majdnem 30 millióért.
Szóval egyetértek!
Pont te is úgy általánosítasz, mint az általad megcímkézett budapestiek! :)
Én budapesti vagyok, tudok különbséget tenni jó és rossz környék között, nem egy cigányból vonom le a környékről a konzekvenciát, nem játszom a nagy liberálist és nem vagyok liberális.
Ugyanez vonatkozik a családomra és a barátainkra, tehát máris nem beszélhetsz egy kalap alatt a budapestiekről.
Elmondanád, hogy mik azok a "tag-as falak"?
A graffiti csúnya formája, ami igazából nem is graffiti, nem rajz, hanem egy-egy név, rövidítés.
A budai lakótelepeken, pl Kelenföldön elég sok van belőlük. :D
De eléggé eltértünk a témától. :P főleg az eredeti fő-fő kérdéstől.
Mi agglomerációba költöztünk fiatal párként, ahol a pénzünkért újszerű téglát kaptunk 2,5 szobával, pont olyan elrendezéssel, amilyet szerettünk volna, erkéllyel. Bent Budapesten ez a duplája lett volna.. A ház előtt van a buszmegálló, Budapest három pontjára megy tőlünk busz és éjszakai járat is van. Mellesleg nem a városba járunk dolgozni, így nem is szerettünk volna bent lakni. Vidékről szabadultunk, utáltuk. 20 évesen még poén volt a nyüzsgés, mindenhez közel lenni, de családot már nem szerettünk volna ott alapítani.
Én azt mondom, hogy mindenki nézzen a pénztárcájába, fogalmazza meg az igényeit és találja meg a számára legmegfelelőbb környéket. Ne szimplán mások véleményére alapozzon.
Egy példa:
Pont facebookon olvastam egy üzenetváltást, ahol arról ment a vita, hogy a mi környékünk milyen. Mennyi cigány van, a fűszálat is ellopják, ha kint hagyod, az autókat a garázsból lopják ki, kutya kell, riasztó, életbiztosítás a környékre kb.
Tény, hogy csak aludni járunk haza kb., de az autóink az utcán parkolnak, volt hogy egy éjszakára maradt benne egy vadiúj lapra szerelt nappali bútor, vagy egy délutánra a terasz bútor. Senki hozzá sem szagolt.
A tárolónkba való bejutáshoz nem kell nagy ész, talán még én is be tudnék menni hangtalanul, mégse próbálta meg még soha senki. A lépcsőházba bejutni sem nagy cucc, márpedig ott mindenki kint tárolja a bejárati ajtaja mellett a babakocsit, a kisbiciklit, cipőket és minden egyéb napi használati cikket. Én pl. lefekvésig sosem zárom a kintről is kilinccsel nyitható bejárati ajtónkat és nem félek. Pesten ezt nem mertem megtenni.
Szóval igen, tudom, hogy vannak sötétebb bőrűek a környéken és nem gazdag környéken élünk, de közbiztonság szempontjából én abszolút elégedett vagyok és szeretek itt élni, akkor is ha a 60 hozzászólóból 40 negatív véleményt formált. (Ebből állítom, hogy 20 sem lakik a környéken, csak hallotta... :D)
Budapest jobbnak tartott részén nem maradt volna az autóban a bútorod, az az érzésem. De Budapest rosszabbnak tartott részén már lehet ott maradt volna.
Egyébként se tudom amúgy, mi alapján tartanak rossznak vagy jónak egy városrészt, ha nem bűnügyi statisztikák, nem a házak állapota, nem az infrastruktúra, nem a zöldfelületek, nem a koszosság, nem a hajléktalanok, alkoholisták, kétes alakok miatt. Mert nem ezek alapján ítélnek. Akkor hogyan?
Érthetetlen.
Legalább így ez a folyamat nem hagyja mindenhol elszállni az árakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!