Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A rosszabb kerületekben éri...

A rosszabb kerületekben éri meg vásárolni, amíg nem csökken az ingatlanok ára?

Figyelt kérdés
Ott jó állapotú lakást is lehet venni megfizethető áron, és jó környéken. Minden kerületnek van nagyon kellemes és biztonságos része.
2018. márc. 12. 17:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Jó, de ki szidja?

Azt bírom a budapesti emberekben, hogy ha látnak elvétve egy romát, akkor az nekik már szar környék, de egyébként meg játsszák a nagy liberálist :D

2018. márc. 12. 20:15
 12/24 A kérdező kommentje:

Holott sokszor fehérbőrű a drogos, drogdíler, alkoholista, akár bűnöző, nőket bánt vagy egyszerűen nem lehet vele együtt élni, kiállhatatlan szomszéd.

Sokszor fehérbőrűek által lakott (roma elvétve) városrészek koszosak, tag-as falak, büdösek és mindenki szörnyű lakóközösségről panaszkodik, 50 nm lakás, konvis, lift nélküli meg majdnem 30 millióért.

Szóval egyetértek!

2018. márc. 12. 20:19
 13/24 anonim ***** válasza:

Pont te is úgy általánosítasz, mint az általad megcímkézett budapestiek! :)

Én budapesti vagyok, tudok különbséget tenni jó és rossz környék között, nem egy cigányból vonom le a környékről a konzekvenciát, nem játszom a nagy liberálist és nem vagyok liberális.

Ugyanez vonatkozik a családomra és a barátainkra, tehát máris nem beszélhetsz egy kalap alatt a budapestiekről.

2018. márc. 12. 20:22
 14/24 anonim ***** válasza:

Elmondanád, hogy mik azok a "tag-as falak"?

2018. márc. 12. 20:26
 15/24 A kérdező kommentje:
tag-es. -.-
2018. márc. 12. 20:29
 16/24 anonim ***** válasza:
Ezt a tag-as/tag-es falat én sem értem, de nem baj.:)
2018. márc. 12. 20:46
 17/24 A kérdező kommentje:

A graffiti csúnya formája, ami igazából nem is graffiti, nem rajz, hanem egy-egy név, rövidítés.

A budai lakótelepeken, pl Kelenföldön elég sok van belőlük. :D

De eléggé eltértünk a témától. :P főleg az eredeti fő-fő kérdéstől.

2018. márc. 12. 20:57
 18/24 anonim ***** válasza:
53%

Mi agglomerációba költöztünk fiatal párként, ahol a pénzünkért újszerű téglát kaptunk 2,5 szobával, pont olyan elrendezéssel, amilyet szerettünk volna, erkéllyel. Bent Budapesten ez a duplája lett volna.. A ház előtt van a buszmegálló, Budapest három pontjára megy tőlünk busz és éjszakai járat is van. Mellesleg nem a városba járunk dolgozni, így nem is szerettünk volna bent lakni. Vidékről szabadultunk, utáltuk. 20 évesen még poén volt a nyüzsgés, mindenhez közel lenni, de családot már nem szerettünk volna ott alapítani.

Én azt mondom, hogy mindenki nézzen a pénztárcájába, fogalmazza meg az igényeit és találja meg a számára legmegfelelőbb környéket. Ne szimplán mások véleményére alapozzon.

Egy példa:

Pont facebookon olvastam egy üzenetváltást, ahol arról ment a vita, hogy a mi környékünk milyen. Mennyi cigány van, a fűszálat is ellopják, ha kint hagyod, az autókat a garázsból lopják ki, kutya kell, riasztó, életbiztosítás a környékre kb.

Tény, hogy csak aludni járunk haza kb., de az autóink az utcán parkolnak, volt hogy egy éjszakára maradt benne egy vadiúj lapra szerelt nappali bútor, vagy egy délutánra a terasz bútor. Senki hozzá sem szagolt.

A tárolónkba való bejutáshoz nem kell nagy ész, talán még én is be tudnék menni hangtalanul, mégse próbálta meg még soha senki. A lépcsőházba bejutni sem nagy cucc, márpedig ott mindenki kint tárolja a bejárati ajtaja mellett a babakocsit, a kisbiciklit, cipőket és minden egyéb napi használati cikket. Én pl. lefekvésig sosem zárom a kintről is kilinccsel nyitható bejárati ajtónkat és nem félek. Pesten ezt nem mertem megtenni.

Szóval igen, tudom, hogy vannak sötétebb bőrűek a környéken és nem gazdag környéken élünk, de közbiztonság szempontjából én abszolút elégedett vagyok és szeretek itt élni, akkor is ha a 60 hozzászólóból 40 negatív véleményt formált. (Ebből állítom, hogy 20 sem lakik a környéken, csak hallotta... :D)

2018. márc. 13. 10:45
 19/24 A kérdező kommentje:

Budapest jobbnak tartott részén nem maradt volna az autóban a bútorod, az az érzésem. De Budapest rosszabbnak tartott részén már lehet ott maradt volna.

Egyébként se tudom amúgy, mi alapján tartanak rossznak vagy jónak egy városrészt, ha nem bűnügyi statisztikák, nem a házak állapota, nem az infrastruktúra, nem a zöldfelületek, nem a koszosság, nem a hajléktalanok, alkoholisták, kétes alakok miatt. Mert nem ezek alapján ítélnek. Akkor hogyan?

Érthetetlen.

Legalább így ez a folyamat nem hagyja mindenhol elszállni az árakat.

2018. márc. 13. 11:04
 20/24 anonim ***** válasza:
Mindenkinek más a fontos, van, akinek a ház-kert a lényeg, mindegy hol van, van akinek a közlekedés, van akinek a nyüzsgés kell, van akinek csend, van akinek biztonságérzet. Én pl. tökéletesen elégedett vagyok a 60 négyzetméteres 2 szobás panelunkkal, mert egy nagyon jó és nyugis budai helyen van és sose mennék agglimerációba egy duplaméretű kertes házba, pedig 2 kisgyerekünk is van. Pestre se mennék sehova, mert vagy zsúfolt, vagy messze van mindentől. A másik, hogy a környéken nem tudsz változtatni, a lakást meg olyan luxussá varázsolhatod, amilyenre csak akarod.
2018. márc. 13. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!