Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy lehetne ezt a problémát...

Hogy lehetne ezt a problémát meg oldani miért ilyen a főnököm?

Figyelt kérdés
Házat szerettem volna venni a munkahelyemtol kb 20kmre. Most ahol a munkahelyem van ott lakok. Találtam 1hazat voltam is a banknál adtak egy munka igazolast, hogy adjam oda a fonokomnek hogy töltse ki, elis vittem de már akkor húzta a száját a főnököm.. Másnap felhívott hogy ha arra a telepulesre akarok költözni akkor a felmondását irja alá.. Mivel 30perc kocsival az út a munkahelyre így, és ha nekem szól hogy csinálni kell valamit egyből ott kell lennem. Már mindent velem csinaltat meg ami nem is az en dolgom lenne. Azzal védekezik hogy ő milyen jól megfizet. Ez igaz de hát akkor is. Most az a baj ha meg mondom neki hogy felmondok akkor nem lesz munkáltatói igazolasom és nem tudok költözni. Ti mit tennétek??
2018. márc. 10. 16:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Felmondanék! Méghozzá azonnali hatállyal, mert a munkáltató jár el jogtalanul.

Ha olyan fontos ember vagy, hogy 30 percre nem lakhatsz a cégtől, akkor nem fog elengedni, hanem aláírja a munkáltatóit.

Egyedül ezt tudod tenni, vagy úszik a ház.

Rizikós, de rizikó nélkül nincs üzlet!

Egyébként fordulhatsz a Munkaügyi Bírósághoz, ha emiatt hátrányba kerülsz.

2018. márc. 10. 19:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha felmondasz, nincs hitel, mert hitelhez három hónap munkaviszony kell, szerintem próbaidő lejárta után még három hónap, és a próbaidő maga három hónap. Egyébként ilyen jól megy, hogy kapásból lenne másik munkahely?

És bocsánat, de nem tudom, hogy melyik világrészen létezik ilyen, hogy a főnököd nem ad munkáltatói igazolást, mert messzebb akarsz költözni?

Mondd meg neki, hogy munkaügyi bírósághoz fordulsz. Amúgy meg mondd meg neki, hogy írja le, hogy miért nem ad neked munkáltatói igazolást :DD hátha írásba adja, hogy h.lye. (tehát úgy értem, hogy írja le, hogy ő nem engedi, hogy arrébb költözz - ez így egy elég jó jogi fordulat lenne, csak az a baj, hogy a főnököd ezt nem fogja érteni, hogy miről van szó, tehát végül is rossz poén lenne). Esetleg tényleg tértivevényes ajánlott levélben kérd tőle a munkáltatói igazolás kitöltését. Ha erre a felmondásod küldi el, akkor mehetsz munkaügyi bírósághoz. Nem hiszem el, hogy ilyen létezik.

2018. márc. 10. 23:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Attól függ mi van leírva a munkaköri leírásodban.

De létezhet ilyen.

Én nagybiztonságú hálózatokat üzemeltetek - nem kevés pénzért. Napi kettő óra a cégnél ledolgozandó törzsidőm, heti 40 órában vagyok bejelentve, de dolgozhatok otthonról, bárhonnan távmunkában a többi időben. Csak a számítógépes rendszerek és hálózatok üzemeljenek hiba nélkül.

De ha olyan hiba van, amit távfelügyelettel nem tudok megoldani, a hiba HELYSZÍNI elhárítását 30 percen belül meg kell kezdenem!

Ez bele van írva a munkaköri leírásomba.

És még maszekolhatok is mellette. Szerződéssel más cégeknél is rendszerfelügyelek, de ott úgy van írva a szerződés, hogy 8 órán belül kezdem meg a hiba elhárítását. Így engedi a főnököm, hogy plussz állásokat vállaljak.

Namost a kétféle szerődés (30 percen belül a helyszínen vagyok, vagy 480 percen belül a helyszínen vagyok) ez árban is egy tízszeres szorzó minimum.

Szóval lehetséges ilyen, csak hol van ez leírva?

Benne van a munkaköri leírásodban?

2018. márc. 12. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!