Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Építetni vagy venni olcsóbb?

Építetni vagy venni olcsóbb?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagy dilemmába estem mostanában hiszen régóta dédelgetett álmom egy családi ház. Viszont mint szinte mindenkinek nekem is eléggé fontos szempont az ár. Ugye 2 lehetőség van mégpedig építetni vagy pedig venni . Szeretném a saját ízlésemnek megfelelő házat viszont felénk Győr környékén igen csak drágák a telkek 6-8 sőt jóval többért is van. Viszont azt sem tartom reálisnak ,hogy 80-100 nm-es házak 25milliótól a csillagos égig vannak. Amik olcsóbbak azok kb a 70es években épült kockaházak 12-15 millió körül. Én pedig az elegáns letisztult belső teret kedvelem (csak semmi csicsa) . Nos szerintetek melyik érné meg jobban venni , építetni vagy akár venni és felújítani? Előre is köszönöm a választ

2018. márc. 8. 21:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Egy használt házat veszel rendbe rakod sose kerül annyiba mint egy újat építeni.
2018. márc. 9. 13:29
 12/19 anonim ***** válasza:

Használtat venni és felújítani olcsóbb. Keresni kell egy műszakilag stabilat, ami tetszik, és felújítani.

Házépítés kalkulátor (2017-esnek írja google)

[link]

(az első kalkuláció szerkezetkészre van! a burkolatok ára pedig ugye egyéni, határ a csillagos ég)

2018. márc. 10. 01:15
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Maradj a régi építésűnél és azt javítsd fel,akkor kezdj bele új házba főleg a te környékeden,hogy ha van elég pénzed és időd ha valamelyik hiányzik hagyd a fenébe,mert abból is csak plusz költség lesz.Erre a következő 30 évre bőven kibírja a régi építésű,várjuk ki a végét mi lesz itten még,majd akinek van 300 ezer Ft feletti fizetése,inkább több és tud félre tenni biztosan évekig az majd elherdássza,hogy ha csak 50-100 ezer között teszel félre, azt inkább tedd félre,fog az még kelleni hidd el nekem!Ha majd lesz gyárad és több millió forintot keresel, akkor meg tudod a választ.

2018. márc. 10. 04:55
 14/19 A kérdező kommentje:
Egyébként nem is kérdeztem még, hogy ezek az 1970-80 as években épült házak még mennyi ideig fogják bírni ,hogy ne omoljon rám?
2018. márc. 10. 08:53
 15/19 anonim ***** válasza:
Nekem van olyan vakolatlan b30 garázs falam amit kívül belül ért az idő 40 évig,ideje bevakolni,bírta,de nem szívesen hagynám vakolatlanul most már még 20 évre.Ami meg bevan az tovább fogja bírni mégha ugyanúgy telik róla az idő akkor is.Azt hogy meddig fog állni jó kérdés,viszont ezeknek a 70-80-as években épült házaknak,anyagtól is függő,bírnia kéne 3-4 generációt,de ez csak saját becslés.Új házról is letelik az idő.
2018. márc. 10. 09:23
 16/19 anonim ***** válasza:
#14 Attól függ, hogy milyen állapotú a ház. 12 vagyok
2018. márc. 10. 09:49
 17/19 A kérdező kommentje:
Értem ez alatt a szerkezetileg normál vagy kiváló állapotú házat ,hogy az meddig bírja. Idő közben meg felújítást lehet eszközölni mondjuk 10-20 év múlva amikor már ráfér
2018. márc. 10. 10:18
 18/19 anonim ***** válasza:
Felújítani olcsóbb és gyorsabb is, viszont nehéz az elképzeléseidnek megfelelő árut és alaprajzút találni, biztosan sok kompromisszumot kell kötni. Egyébként szinte mindegyik családi házat 20 évente átalakítják, felújítanak ezt-azt, amelyiknél nem történt 20-30 év alatt semmilyen modernizálás az sajnos olyan is.
2018. márc. 10. 11:45
 19/19 anonim ***** válasza:
Egy jól megépített B30-as típusterves ház még akkor is rendben van, ha az utóbbi 30 évben nem korszerűsítették, csak normálisan lakták. ezeken max. az eternit tetőt kell cserélni,meg az ablakokat, ha nem lehet már felújítani. Az én szüleimében még a járólap is bírja vagy 10 évig, pedig öten koptattuk vagy 20 évig. Ja, bocs: bojler és vegyes kazán egyszer lett cserélve.
2018. márc. 10. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!