Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megnéznétek ezt a vályogházat?...

Megnéznétek ezt a vályogházat? Ingatlan.com/kehidakustany/elado+haz/csaladi-haz/zala+megye+ kehidakustany/24289173

Figyelt kérdés
A ház falai vizesednek. Az ingatlanos szerint vízszigetelés megoldott, van betonaljzat, a problémát nem más, mint a rossz festék választása okozza. Azt mondta, hogy a jelenlegit le kell kaparni, és mészfestékkel újrafesteni, ez megoldja a problémát. A nagyobbik házról van szó. Így ránézésre tudna valaki valami okosat mondani?

2018. márc. 8. 19:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Hát ezek alapján elég körülményesnek tűnik a dolog, és nem biztos, hogy megéri a vesződést. Egyszer albérletünkben csináltak már utólagos vízszigetelést, de az tégla volt. A leírtak szerint vályog esetén bonyolultabb és drágább.
2018. márc. 10. 03:49
 12/17 anonim ***** válasza:
Egyszerűbb jót venni, ha már vályogot akarsz, mint ezt rendbe hozni. Nem vagyok tisztában az ottani árakkal (és most nem keresek rá), de ha még vizes is, meg vályog hosszúház, akkor nem túl drága 15-ért?
2018. márc. 10. 09:54
 13/17 A kérdező kommentje:
A ház 7,88 millió, amiből még alkudnék is. Azon a környéken ez az ár egyedi. Ha rá kell költeni még 2 milliót és nem tudok alkudni, még akkor is jó befektetésnek tűnik, mivel két házat kapnék gyakorlatilag egy áráért (sem). A kisebbiket eleve vállalkozásra használnám, ami plusz bevételt eredményezhet. De ha azt mondaná nekem egy kőműves - már próbáltam felvenni néhánnyal a kapcsolatot -, hogy ezzel sok meló lesz és 1,5-2 milla alsó hangon, akkor lenyomnám a vételárat rendesen.
2018. márc. 10. 21:40
 14/17 anonim ***** válasza:

Ja, akkor valamit félreértettem az árral kapcsolatban.

Kifejezetten vályoghoz értő embert keressél (pl. idősebb szakik), pl. én is innen tudom, hogy van valami vályogvakolat, amit egy magyar bácsi talált fel (mérnök bácsi, de mindegy :) )

Van itt pl. másik vakolat meg cucc is:

[link]

Szóval azért kell vályoghoz értő szaki, mert ezt a mostani állapotot is egy szaki hozta össze, aki nem értett hozzá.

2018. márc. 10. 23:17
 15/17 anonim ***** válasza:
Kár ezekkel a vakolatokkal vacakolni. Jó csak akkor lesz ha vízszigetelést kap.
2018. márc. 11. 07:48
 16/17 anonim ***** válasza:
Legjobb lenne ha jól körüljárnád a szigetelés témáját és vinnél valakit magaddal aki meg is nézi és mond egy árat hogy mennyiért és hogyan csinálná meg. Akkor már tudsz kalkulálni a vételárral együtt. Az injektálásos módszert hanyagold.
2018. márc. 11. 07:54
 17/17 anonim ***** válasza:

Mondom a tutit!

Körülásod a vályogházat, készítesz egy kb. 1,5 méter mély, 50-60 cm széles árkot a ház falától kb. 50 cm-re. Ennek az alját és a ház felőli oldalát szigeteled víz ellen. Például, kirakod téglával, majd azt szurokkal szigeteled, kiöntöd betonnal stb. A lényeg, hogy a ház felé ne tudjon menni a víz. Utána feltöltöd az árkot kaviccsal. A ház mellé betonlapokból vagy helyben öntve (a lényeg, hogy vízzáró legyen) járdát építesz, amely az árok felé lejt, abba vezeti a vizet.

Az ároknak esést kell, a vizet el kell vezetni, akár átemelő szivattyúra is szükség lehet.

Így a vályogfalas házad alapja körül a föld mindig száraz lesz.

2018. aug. 29. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!