Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nagy hülyeség lenne ez?

Nagy hülyeség lenne ez?

Figyelt kérdés
20F vagyok nem tanultam tovább, az érettségim egyébként jó lett, de nem akartam továbbtanulni most. Hülyeség lenne az szerintetek, ha kimennék pár évre külföldre dolgozni, mivel bérel a faterom egy 20 m2-es üzletet, ahol dolgozik, van mellette egy 2 szobás családi ház, 15 millió kérne érte azt hiszem, már évek óta nem tudják eladni, de ez egy nagyon jó opció lenne, mivel nagy a forgalom ott, én meg aztán mennék fősulira, egy biztos pontból, egy saját házból. Anyámmal ezt nagyon ellenzi, de érvekkel nem támasztja alá.
2018. febr. 23. 23:39
 1/6 A kérdező kommentje:
A fateré meg az üzlet lenne.
2018. febr. 23. 23:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Anyám
2018. febr. 23. 23:40
 3/6 A kérdező kommentje:
bocsi kapkodtam egy kicsit, remélem érthető.
2018. febr. 23. 23:41
 4/6 anonim válasza:
90%

En szemelyszerint nem mernek mindent itthagyni.

De ha te ugy gondolod ,hogy jo lenne akkor csinald.

Anyagilag biztos megerne ,mivel ha ott (nem irtal pontos helyet,de kulfoldon nagy atlagban jobban keresnek) vallalnal munkat sokkal jobb fizetesed lenne

2018. febr. 23. 23:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Kimenni külföldre nem hülyeség. Abból amit a házról leírtál nem sokat értek, mi a jó benne, azon kívül, hogy olcsónak találod. Amit évek óta nem tudnak eladni, az pont hogy nem jó ház: vagy rossz helyen van (forgalom, vagy olyan a település, mondjuk nincs munka), vagy van valami hibája, vagy drágán adják. Házat nem úgy veszünk, mint zoknit, hogy megtetszik a színe, és épp van nálam pénz. Csomó mindent figyelembe kell venni. Itt az ingatlan rovatban olvasgass, rengeteg kérdésre, rengeteg válasz van.

Ja, és hogy te abból a házból járjál fősulira: az a legrosszabb ötlet. Úgy fog hangzani, mintha anyád mondaná, amúgy anyád lehetnék korom alapján, de most ettől talán tekintsünk el. Ha te fősulira fogsz járni, ki fogja fizetni a ház rezsijét? Fősuli nem kevés pénzbe kerül, plusz a te megélhetésed, kaja, pia, nők (szórakozás) :), és ezen felül fizetnéd a ház rezsijét, ami mondjuk havi 50-60 e Ft. Gondolom vagy 100 m2 a ház. Azt úgy kifűtöd magadnak egyedül, rossz ötlet. Ha nem fűtöd, tönkremegy. Ezen felül is költeni kell rá, míg kijársz egy fősulit, addig sok mindent meg kell csinálni majd azon a házon (el is szoktak dolgok romlani).

Szerintem, ha akarsz menj ki külföldre dolgozni, gyűjtesz némi pénzt, és világot látsz, de ezt a ház dolgot ne siesd el. Gyűjts inkább a fősulira.

2018. febr. 24. 00:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért 15 millát összeszedni még külföldön is sokáig tart. Szakma nélkül mennyit is keresnél? 400-450 esetleg? Abból 150 et elraksz havonta. 8-10 év alatt összejön a 15 milla de addigra a ház elkel vagy 20 -milla lesz. Ilyenekkel is kalkuláltál vagy úgy gondoltad 3 év alatt félreteszel 15 milliót ?
2018. febr. 24. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!