Házat akarunk venni, de egy-két dolog nem egészen tiszta a házzal kapcsolatban. Tervrajz, engedélyek?
Figyelt kérdés
A házat 2004-ben kezdték el épiteni,de még most sincs rajta lakhatási engedély. Tudtommal max.9év után meg kell kérni. Akkor,hogy lakhatnak mégis benne? Van alápincézett melléképület és támfal ami az egész udvart tartja,de ezek nem szerepelnek a tervrajzon. Azt mondta az eladó,hogy azt ő elintézi. De,hogy lehet? Én rákérdezhetek az épitésügynél ezekre a dolgokra? Lehet utólag engedélyeket kérni? Nem lesz belőle problémája az eladónak? Gondolok itt pénzbüntetésre vagy lebontásra. Nem akarok neki bajt okozni. A ház nsgyon tetszik,de amíg ezek nincsenek rendezve nem akarunk vele foglalkozni.2018. febr. 15. 12:20
1/14 anonim válasza:
Először is, ha utólag támfalat építettek, akkor az az épület a hegyoldallal együtt csúszik. Vagyis életveszélyes lesz előbb-utóbb. Nem véletlen, hogy nincs lakhatási. Felejtsd el és keress tovább.
3/14 anonim válasza:
Ha azt mondta az eladó, hogy ő elintézi, akkor intézze!
Ti ne csináljatok semmit, mert a hatóság figyelemfelkeltésén kívül, intézni nem vagytok jogosultak.
Természetesen míg nincs tisztába téve a ház státusza, addig egy fillért ne fizessetek, semmilyen címen!
4/14 anonim válasza:
... és igen, a támfal egy figyelemreméltó dolog, jó a statikus, de én egy geológussal is beszélnék!
5/14 anonim válasza:
Sok helyen a panorámás telkek átka az átvizesedett, csúszós löszös talaj. Szép-szép, de összereped, aztán összedől.
6/14 anonim válasza:
" még most sincs rajta lakhatási engedély"
Ezt nem szabad megvenni.
7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A ház nem hegyoldalban van,hanem dimbes-dombos utcában. A támfal segitségével hozták egyenesbe az udvart. Lehet,hogy én vagyok tudatlan,de lakhatási nélkül,hogy lehet beköltözni egy házba? Ezt nem ellenőrzi senki? Ha nincsenek engedélyek nem fél,hogy valaki esetleg jelenti?
2018. febr. 15. 14:14
8/14 anonim válasza:
Csak akkor vedd meg ha megvan a vivatalos lakhatási engedély. Anélkül semmu képp
9/14 anonim válasza:
Saját felelősségére lakik benne, oda be nem jelentkezhet, nem köthet biztosítást, nem vehet fel rá hitelt, nem ellenőrzik a kéményeket, gyakorlatilag így semmit nem tehet vele.
Eladni gombokért tudja " X % készültségi fokú építkezésként"
10/14 anonim válasza:
9-es vagyok
Ja és még annyit, hogy az építkezéshez kiadott engedélyek 14 évesek, tehát MINDENT elölről kell kezdeni, mert azok 2009-ben lejártak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!