Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Meg lehet úszni riasztó- és...

Meg lehet úszni riasztó- és kamerarendszer nélkül a betörést?

Figyelt kérdés

Egy megyeszékhely külső részén veszünk egy családi házat. A terület ritkán lakott, csupán egy szomszédunk lesz (a többi szomszéd maga az erdő), a környező utcák házai úgy 90%-a hétvégi ház. A környék egyébként nem tűnik elhagyatottnak, a házak és a porták igényesek, rendezettek. Igen ám, csak a környék házainak kb. 99%-nak van legalább riasztója. Nekünk nincs. Kb. fél évet kéne várnunk a beszerelésig, miután beköltöztünk a házba.

Kicsit félek a betörésektől :( Vagy lehet, hogy paranoiás vagyok?

2018. jan. 31. 19:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy paranojás. Kell riasztó. Míg nem volt hozzám is betörtek pedig még benne se laktam a házba. Mintart fél évig?
2018. jan. 31. 19:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy aludnék nyugodtan, ha lenne riasztó. Biztonsági szolgálathoz bekötött, nem magában vinnyogó.
2018. jan. 31. 20:11
 3/6 A kérdező kommentje:

Amúgy riasztórendszert szeretnénk telepíteni, távfelügyelettel.

Azért fél év a beszerelés, mert a beköltözés csak idézőjeles "beköltözés". Akkor kapjuk meg a ház kulcsát. Utána újítsuk fel a házat.

A beszerelés előtt festeni, burkolni, valamint a tetőt cserélni szeretnénk. Legalább 4-5 hónap, míg rendbe tesszük a házat. Addig a ház szabad préda. Utána jöhet a távfelügyeletes riasztórendszer.

2018. jan. 31. 20:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én először szereltetném be a riasztókat és csak utána renoválnám.
2018. jan. 31. 21:18
 5/6 anonim ***** válasza:
84%

Úgy csinálnám ahogy a #4es mondja.

Ha nincs riasztó és/vagy kamera, akkor az alapanyagot és az új kazánt is el fogják vinni, sosem lesz beköltözhető. És biztosítást is kötnék rá már a megvételkor.

2018. jan. 31. 21:36
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Így van ahogy írják. Már egy felújítás alatt lévő házban is be lehet húzni a riasztó vezetékeket és rá is lehet kötni a távfelügyeletre is, nem kell megvárni a fél évet amíg beköltöztök. Az lesz a legjobb préda a tolvajoknak hogy ott sem laktok, üres ház, tele a drága radiátorokkal, kazánnal stb.
2018. febr. 1. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!