Lakásvásárlás után költözés előtti teendők?
Adott vettem egy lakást. A bank az eladónak az én részemről a napokban folyósít.
Mi a teendőm ezután hogy a számlák az én nevemre szóljanak illetve hogy ezen a címen legyek bejelentve. Már mindent elintézte hosszú hetes intézkedések során már csak ennyi lenne.
Folyósitás után mikorra lesz az én nevem tulajodonosként bejegyezve a földhivatalba illetve ezeket a dolgokat gondolok most csak az uj lakcim bejelentésre ezt mint a helyi önkormányzatnál megtehetem ?
Szüleimmel lakom jelenleg és ahol házat vettem ugyan abban a városban van. Mihamarabb szeretnék költözni
A szerződésben benne kell lennie egy birtokbaadási időpontnak. Innentől lehet menni intézni az ügyeket. A lakcímváltozás a helyi kormányhivatalnál intézendő. A szolgáltatókhoz a legegyszerűbb így, a apuddal mész ügyetintézni. Általában elég egy birtokbaadási jgyk. mérőállásokkal, volt és új tulajdonosokkal, illetve két tanúval aláíratva. Személyes iratok, tulajdoni lap és ha még ezen nem szerepelsz, akkor adásvételi szerződés. De a szolgáltatók honlapján elég egyértelműen fent van mit kérnek felhasználóváltás esetén.
A földhivatali ügyeket jó esetben az ügyvéd intézi.
Mi birtokbavételtől számítva kb. két hónappal kaptuk meg a bejegyző határozatot a tulajdonjogunkról. Ez viszont sehol nem okozott problémát az ügyintézésnél. A szerződés teljesítése előtt viszont még nem a tiéd az ingatlan, tehát nem tudsz semmit intézni.
Aztán intézel még magadnak valami tv/net csomagot és kb. annyi. A sorrend mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!