Viktorka26 kérdése:
Csok kérdés! Segítene valaki!?
Figyelt kérdés
Nos szeretnénk venni egy 74m2 -es használt lakást! Van egy 2 éves kisfiunk! A lakás megvételétől független szeretnénk egy tesót hanarosan!vagy is kaphatunk e csok-ot 2 gyerekre használt lakás vásárlasra,de úgy,hogy hitelt nem veszünk fel! Ha jól tudom 1.5 m ft járna így nekünk!? De nekünk hitel nem kell,ha meg kapunk 2 gyerekre pénzt miért ne használjuk ki?! Egyéb ingatlan eladásból származó kp-nk van! Ezért nem kell hitel! Viszont a lakás 7.5 m ft volna! Nekünk meg 6 m van ! Ennyiért adtunk el egy ingatlant 2017 ben! A párom 44 én 36 éves leszünk!2018. jan. 24. 13:05
11/15 anonim válasza:
Minden úgy ahogy 8-as írta.Semelyik csokhoz nem kötelező hitel.Mi a 10+10-ből is csak a 10 millió támogatást vettük fel a költségvetés többi része megvolt önerőből.Ha a csokon kívüli vételar megvan nektek(mint írtad is), miért kellene hitel?
12/15 anonim válasza:
2-es válaszolónak meg üzenem hogy ha az értő olvasása ennyire nulla,akkor ne kommenteljen.Világosan benne van a kérdésben hogy egy gyerek van és még egyet vállalnának.Hogy lehet ezt félreértelmezni?
13/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek! Nagyon örülök, mert voltam a bankban K&H ban és bár kicsit furán néztek ránk amiért efektiv " pénzért mentünk be kérni" de nem hitelért... tehát megy a 2 gyermekre a pénz! Azt mindták jobban járnánk ha új hazat épitetnénk és az eladott ingatlan árát inkább fektessük be újba igy a csok is több lenne! Mert igy 1.5 m hogy használt lakás! Ha új ház volna meg majdnem 3 milliot kapnánk! De ahoz még kéne banki kölcsön is mondták... ja igen... van kb cca6 m ft ehez jönne a 2.6m! Az kerekitve 9 m! De ennyi pénzből nem lehet fel építtetni egy 76 m2 es új házat +telek.... véleményem dzerint a legóvatosabb költségvetes alsó hatara 15-20 m ft!+ telek! És új építésű lakások meg nincsenek ertefelé... vag is akkor vegyunk fel hozzá vagy 10 milliot mert hát mi járunk jobban! Ja és ha már itt tartunk akkor vállalhak be egy 3 dik babát ráadásnak és akkor már növelhetem a színvonalat hisz akkor nem 2.6 milliot adnak 2 gyerkőcre hanem 10 milliot 3 -ra! Jajj de jó nekem akkor lessz 20 milliom amit kapnánk és van 6 kpnk! Akkor már a 20 bol szép nagy házat húznak fel és a kp-mől telik nívós helyen telekre is! Vagy is a bank szépen fel vezette mi a jó nekünk! Csak ezzel az a baj,hogy mi nem akarunk sem 3 gyereket sem 10 millios adósságot! Jó lessz ott nekünk a használt lakás A 3 emeleten 76 m2 3 szobában nagy konyhával külön fürdő külön wc-vel! És nem fogok csak pénzért 3 gyereket szülni,mert a bank szerint igy lenne jó nekem! Tisztességben békében akarjuk nagy szeretetben felnevekni a 2 gyermekünket,akiimre vágytunk!!!! És nem " meg vettük"!
2018. jan. 26. 03:17
14/15 anonim válasza:
Jól felvázolták a bankba mint egy álom :) csak kihagyták,hogy ők előszeretettel dobálják vissza nem,hogy a 20,de 25 milliós költségvetést is mert az lehetetlen (3 gyereknél) és amúgy nem állnak messze a valóságtól.
15/15 anonim válasza:
Beszélni tudnak.20 milliós költségvetést el sem fogadják a 10 milliós csokra más kérdés hogy annyiból ki sem jön egy nettó 90 m2-es ház.30-ból esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!