Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Csok kérdés! Segítene valaki!?

Viktorka26 kérdése:

Csok kérdés! Segítene valaki!?

Figyelt kérdés
Nos szeretnénk venni egy 74m2 -es használt lakást! Van egy 2 éves kisfiunk! A lakás megvételétől független szeretnénk egy tesót hanarosan!vagy is kaphatunk e csok-ot 2 gyerekre használt lakás vásárlasra,de úgy,hogy hitelt nem veszünk fel! Ha jól tudom 1.5 m ft járna így nekünk!? De nekünk hitel nem kell,ha meg kapunk 2 gyerekre pénzt miért ne használjuk ki?! Egyéb ingatlan eladásból származó kp-nk van! Ezért nem kell hitel! Viszont a lakás 7.5 m ft volna! Nekünk meg 6 m van ! Ennyiért adtunk el egy ingatlant 2017 ben! A párom 44 én 36 éves leszünk!
2018. jan. 24. 13:05
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Az le maradt mrg,hogy a párom jelenleg 4 órásban dolgozik bejelentve!! Èn gyeden vagyok a picivel még! Hitelünk tartozásunk nincs büntetve nem vagyunk és nem vagyunk BÁR listàn sem!
2018. jan. 24. 13:07
 2/15 anonim ***** válasza:
19%

Nem gáz, de fogsz szülni még KÉT gyereket?!

Ha nem, akkor vissza kell fizetnetek.

2018. jan. 24. 13:29
 3/15 anonim ***** válasza:
75%
Forduljatok egy ügyvédhez, az interneten pl. utána lehet olvasni a Jogi Fórumon. Itt gyakorin több a hozzá nem értő, de "jobban tudom" típusú ember.
2018. jan. 24. 13:34
 4/15 anonim ***** válasza:

Találtam nektek egy ilyen oldalt:

[link]

2018. jan. 24. 13:37
 5/15 A kérdező kommentje:
Nem fogok szülni még két gyermeket!!!!!!! Jelenleg van egy édes 2 éves kisfiunk!!!! És szeretnénk egy kistesót! A lakást mindenképp meg vesszük! Ha szülök ha nem!!! Nem a csok pénz miatt szülök!!!!!!!! Sőtt hitelre sem kell ! Mert ha nem kapnánk a gyerekek után ami elvileg járna, akkor is meg vesszük a lakást! Csak ugye mindenki mnd ezt azt stb! Ezért kérdeztelek benneteket hátha van valakinek okos hozzászólasa!! Nagyon szépen köszönöm az eddigi HSZ-eket!!! Köszönöm!!
2018. jan. 24. 13:45
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
De minek ez a sok felkiáltójel? Félszvagymi?
2018. jan. 24. 13:55
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Most nem tudom pontosan hogy van, de az biztos, hogy a csok-nál meg van határozva, hogy ha 2 gyerekre kéred, akkor mekkorának kell lennie minimum, meg mennyi szobának kell lennie legalább.

Lehet, hogy az életkor is számít (de lehet, hogy ha csak támogatást kértek, hitelt nem, akkor nem fontos a kor).

Szerintem ne itt a gyakorin érdeklődj, hanem akár ezen az oldalon:

[link]

2018. jan. 24. 14:39
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

1 gyerekre bizti megkapjátok (4 óra is simán jó,csak 180 nap meglegyen)

előre vállalt gyerekre viszont te és a párod nem tudjátok kérni,csak te és a férjed kérhetitek (megelőlegezőt kizárólag házasságba)

2 gyereknél minimum 50m2 hasznos alapterületű lakás kell.Ti 74-el tutik vagytok.

2 gyerekre 1430000 a CSOK

Mivel elég csak az egyik félnek 40 év alattinak lenni megelőlegezőként így ez is oké.

Hitelt meg abszolút nem kötelező felvenni!!!!!!!Értelme sincs 100szor leírnod,hogy nem akartok hitelt!!!!!

2018. jan. 24. 16:07
 9/15 A kérdező kommentje:
Dehogy félek 😮😛😛😛😛😛😛
2018. jan. 24. 16:52
 10/15 A kérdező kommentje:
Utolsó! Frappánsan ke írtad! Ez az amit akartam tudni! Nagyon szépen köszönöm a segítséged! Szuper!! Király😎😎de örülök!! Szupii
2018. jan. 24. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!