Aki használtan vett házat, milyenek a tapasztalatai?
A közeljövőben szeretnénk házat venni. 16-17 millióban gondolkodunk Fejér megyében, a tó környékén. Lehet kapni egész jókat, de nyilván csinálgatni kell.
Nektek milyen tapasztalataitok vannak használt házzal?
Én hasonló cipőben járok, mint az első :-)
Amúgy nem szabad sajnálni a pénzt rá, meg kell nézetni a kiszemelt házat építésszel. Ő rögtön látja, mit kell majd pár éven belül megcsinálni. Olyasmi is, amire nem is gondolsz.
A felújítási költségek nagyon mennek fel, évi 20-30 % áremelkedés van az építőiparban, nem tudom, hol fog megállni. Ma már néhány millióból, amit az emberek képzelnek felújításra, szinte semmi nem jön ki. 8-10 millió alatt kár nekikezdeni.
Én is nézegetek hasonló árkategóriában, bár Pest megyében. Sok házat már személyesen is megnéztem, a legtöbbet elég volt kívülről szemrevételezni, illetve a legfontosabb, a környék volt a szűk keresztmetszet. Ebben az árkategóriában jellemzően kis négyzetméterű, régi építésű, vagy elhanyagolt állapotú házakat hirdetnek elfogadható környéken. Itt nem szimplán lelakott ingatlanokat láttam,hanem vizes falú, és/vagy keresztben repedt, csereérett tetőzetű házakat. Szerintem gyalázatos és kiábrándító, ahogyan felnyomták az ingatlanárakat az airbnb-vel, meg a csok-kal.
Nagy kompromisszumot nem szeretnénk kötni, mivel a mostani házunkat is elég nagy megalkuvások árán vettük meg, gyakorlatilag albérlet helyett. Most úgy néz ki, hogy amit az albérleten az évek során megspóroltunk, azt most többszörösen be kell áldoznunk, hogy egy gyerekeink számára is élhető, legalább két szobás házat tudjunk venni olyan helyen, ahol még normális időn belül megvalósítható az ingázás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!