Nagypolgári tyípusú lakásokkal kapcsoaltos kérdés?
Miért emelik ki a hírdetésekben - egyértelmű pozitívumként - ,hogy lépcsőházból nyíilik? Az addig oké, hogy sokkal kevesebb ilyen lakás van, mint ami az udvar felől nyíilna, de nem értem ez miért extra, vagy ez mitől jobb? Az jutott eszembe talán, hogy a lépcsőházból nyílónak fixen csak egy falszomszédja van (+az alatta meg felette lakó ha van persze)?
Ha tényleg ilyen megoldása van a kérdésnek, akkor az jó, mert egy támpont amivel megnézés nélkül tudom szelektálni a lakásokat, ugyanis én is épp olyat keresek ahol minél kevesebb szomszéd van pl.: legfelső emelet legszélső lakás :)
Előnye és hátránya is van.
Én 50 éve élek ugyanabban a házban, ha betörés volt, az mindig csak a lépcsőházi lakásokba történt.
Szép meséket írtak itt, de a valóságban teljesen más az oka!
Ha a lépcsőházból nyílik, akkor van magánéleted!
Ha meg a körfolyósóról nyílik, akkor meg nincsen, mivel minden szomszéd az odanyíló ablakából azt lesi, hogy éppen ki megy hozzátok, mikor mész haza, mit viszel a kosaradban, kivel, hánykor és hányszor stb...
Laktam ilyenben, soha többé!
Olykor a lépcsőházból nyílónak is van ablaka a körfolyosóra, szerintem ez abszolút épületfüggő.
Nagy általánosságban talán ezek csendesebbek, nem ülnek ki az ablakod alá dohányozni, virágot ültetni, gyereket pacsáltatni a medencében, stb.
Másra nem tudok gondolni. Én nem szerettem körfolyosón lakni, de én a nagy belmagasságot sem preferáltam. Mindig mindenki belelátott a számba. Csak az nem aki nem akart és mivel nekem is ablakok előtt kellett elmennem, énis úgyéreztem más privátszféráján gázolok át.
Egyébként semmi köze a kérdéshez, de ha ilyet veszel feltétlenül kérj tulajdoni lapot, mert ezek sokszor újraosztott, egymástól hajszál vékony fallal elválasztott lakások. Ha már így van, legyen felvezetve legalább a tulajdoni lapra a valóságnak megfelelően. Találkoztam olyannal, ahol illegálisan történt meg az átalakítás, volt 36 nm, papíron meg 110. Gondolom ez eladásnál azért durva problémákat okozhat.
A régi bérházakban jellemzően igen különböző lakások voltak, igen különböző bérleti díjakkal. Az elitebb lakásoknak nyílt a főbejárata a lépcsőházból (ezeknek is volt cselédbejárata a körfolyosóról, meg ablakai is néznek oda, úgyhogy amit fent a betörésről írnak, az nem egészen igaz).
Úgyhogy a hirdetésben ez csupán arra utal, hogy az elitebb lakások egyikéről van szó.
Amiket negatívumként írtok a körfolyósóról nyíló lakásokról, szerintem csak abban az esetben állják meg a helyüket ha a lakás teljes egészében ( kávzi egy csíkban ) a folyósó mellett helyezkedik el. Én ilyen lakást nem is nézek, de van olyan ami körfolyósóról nyílik és a szóbák az utcára néznek, na az ilyen típus és a lépcsőházból nyíló közötti különbségére volnék kíváncsi, de gondolom itt is megállja helyét, hogy a lépcsőházból nyílóak jobb minőségűek.
Másfelől. Nagyon jó, hogy írjátok mennyire silány minőségű falakkal lettek a régi hatalmas lakások feldarabolva. Ha csak egy csík tégla van az is vicc kategória, de ha még az se... :(
Hogyan lehetne biztosra menni annak érdekében, hogy a lakás amit veszek az eredeti 50-80 centis falakkal legyen körülvéve és ne egy utólag leszeparált gagyi falú legyen?
Arra gondoltam, hogy a méret segítségemre lehet, tehát ha nem 40-60 között nézelődöm, hanem legalább 70-en inkébb 80+ négyzetméter környékén, illetve nektek milyen ötleteitek vannak erre vonatkozóan?
Nem bonyolult, csupán normális -békebeli- emberi léptékkel kell körülnézni egy ilyen lakásban.
Akkor mindennek volt helye, és mindenre jutott megfelelő m2, azaz nem voltak kényszermegoldások egy normális polgári lakásban.
Tehát bemész, és ha azt látod, hogy a belmagassággal teljesen összhangban van a szobák alapterülete, továbbá normál méretű a konyha és a fürdőszoba, akkor valószínűleg minden oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!