Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Észrevettem, hogy tele vannak...

Észrevettem, hogy tele vannak különböző ingatlanos oldalak, illetve a jofogas is nagyon olcsó ingatlannal. Mi ebben a csalás? Mi a buktató? Pl: 11 millio ft és 2 szobás lakás tulajdonjog na ne már, amikor olyan magasak a lakás árak, hogy nem igaz

Figyelt kérdés
a 3. kerületet vizsgáltam és nagyon sok ilyen hirdetés van, mindnél az van, hogy jó állapotú a lakás, és ingatlanos a hirdető. miért ilyen olcsóak? megveszi ezeket valaki?

2017. nov. 12. 20:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak külső képet mutatnak, akkor kamuhirdetés (főleg, ha áron aluli). Ne is pazarold az idődet az ilyen átverésekre.

Még akkor sem, ha hívogató kamu dumát nyomnak mellé: csak kpre, csak befektetőknek. Hidd el a befektetők még ennél is jobb feltételekkel megvennék ezeket az ingatlanokat, ha azok létezőek lennének.

2017. nov. 20. 17:41
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Unokatestvéremék sajnos nagyon megszívták egy ilyen kamu hirdetéssel. Megvették a lakást, de mielőtt a teljes árat kifizették volna, beszéltem velük. Nem volt szerződés, se ügyvéd!!! Így csak 200 ezret buktak, mert a tulajdoni lapot én kértem ki, más volt a tulajdonos. Nekik hamisat mutattak. Kik voltak a csaló eladók? Albérlők, akik nem fizettek, de elmenni se akartak.
2017. nov. 20. 21:04
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A mi lakásunkat (új építésű, jó helyen a 9. ker.-ben) egy olyan ingatlanos(ok szégyene) hirdette, akivel semmilyen kapcsolatunk sem volt.

Szerződést nem kötöttünk vele, még telefonon sem kérdezte meg, h. hirdetheti-e a lakásunkat (tehermentes, nem árverezett v. ilyesmi, mielőtt még ezzel jöttök).

Ellenben leszedte a képeink egy részét + 2(!) másik lakás képeit is felhasználva önkényesen feltette a saját hirdetései közé. Ráadásul felismertük, az egyik nappalit ábrázoló fotó az egyik szomszédunké volt, akivel összejártunk.

Mikor megmutattuk nekik, egy kicsit mosolyogtak az elején, azután felfogták, h. ez visszaélés, megkockáztatom csalás.

A másik kép meg a kilátásra vonatkozott, egy szintén kerületbeli másik társasházban készült (azt is véletlenül ismertük fel, a sógoromék házának belső udvara volt).

Szóval ilyenek! Persze vannak normális(abb)ak is.

+ mi ezzel egy időben Diósd, Törökbálint környékén kerestünk házat. Ott volt olyan eset, h. a hirdető ingatlanos már 2 millióval olcsóbban hirdette meg.

A helyszínen kiderült, h. a tulaj tudta nélkül.

Ez 2014 nyarán történt, de gondolom ilyen jellemtelen, etikátlan emberek mindig lesznek a szakmában.

2018. febr. 25. 16:39
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm fiáék Németországból jöttek volna haza, házat kerestek. Találtak többet is, de az ingatlanos cég csalt: a képeken más volt, mint a valóság. Ráadásul a papa ráért bemenni a földhivatalba, kikérte a tulajdoni lapokat. Mind a három ház esetében külföldön élő tulajdonosról volt szó, egyik sem tudott róla, hogy el akarná adni! Az ingatlanos cég emberei csaléteknek használták ezt a három jó állapotú, értékes telken álló házat. Valójában több közeli, sokkal rosszabb házat akartak eladni. Sok a csaló, vigyázni kell ezekkel a hirdetésekkel.
2018. febr. 27. 12:34
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
2018. szept. 11. 21:36
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi is hívtunk ilyet, általában kép nincs, és csak kp-re eladó a lakás áron alul. Megnézni nem lehet, és vártak volna Bp-re szerződéskötésre, a saját ügyvédjükhöz. Mi mondtuk, hogy jöjjenek el, mutassák meg a lakást, kérjük a helyrajzi számot, és mehetünk az ügyvédünkhöz adásvételi szerződést kötni. De ők ezt nem így szokták, volt a válasz, a 10% vételár befizetéssel ők egy megbízási szerződést kötnek velünk, saját zugügyvédjükkel.. Túl nagy őrültség, és felelőtlen rizikó egy ilyenbe belemenni.
2022. aug. 21. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!