Mennyit lehet manapság alkudni az erősen túlárazott fővárosi használtlakások árából?
Próba, szerencse!
Esetemben szerencsétlenség lenne, mert nem szeretem, ha alkudoznak velem.
Ilyenkor szoktam feltenni a kérdést, hogyha túlárazottnak tartja, vagy nincs annyi pénze, akkor miért ebben a kategóriában keresgél és miért raboljuk egymás idejét?
De lehet, hogy nekik a jövő héten kell a pénz és belemennek, soha nem lehet tudni.
Egy próbát megér. Attól függ mennyire sürgős.
Mi egyszer játszottuk el, hogy egy piaci értéken 16 milliós lakást 22-ért hirdettünk meg és azt mondtuk, ha valaki elviszi 20-ért, akkor vígan költözünk. Poénnak indult, de végül költözés lett belőle, mert 21,2-ben megalkudtunk. Hozzátéve még egy kis tőkét megvettük álmaink házikóját 32 éves korunkban.
Mivel tényleg csak poén szintjén hirdettük meg, sosem gondoltuk, hogy elkel ennyiért, ezért nem is engedtünk az árból. Szerencsére a környéken sem hirdettek éppen lakást, így nehéz volt belőni az értékét laikusként. Ha sürgős lett volna, akkor természetesen a piaci áron próbáltuk volna eladni.
Vagyis azt gondolom minden az eladón múlik. Ha szabadulni akar, akkor jó eséllyel enged belőle sokat, azonban amíg akadnak érdeklődők szép számmal ilyen ár mellett is és nem sürgeti semmi, addig jó eséllyel, nem fog engedni belőle.
próba, szerencse :)
20% soknak tűnik, de egy 20.8 / 15.5 / 17.6 stb. milliós irányáron hirdetett ingatlan felhívás keringőre.
Azt a válaszolót nem teljesen értem, aki kikéri magának az alkut. Tájékozatlan, buta, rétimagyar felfogás. Nem is értem, mit keresnek köztünk ilyen emberek 2017-ben...
Az eladó és a vevő közti alku az egyik legérdekesebb piaci folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!