Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyit lehet manapság alkudni...

Mennyit lehet manapság alkudni az erősen túlárazott fővárosi használtlakások árából?

Figyelt kérdés
Még így is bőven drágán, de egy 15-20 százalékus alkuval szeretnék egy lakást megvenni készpénzre. Szerintetek érdemes bepróbálkoznj? Egy teljesen felújítandó lakásról lenne szó 1137-es irányítószám alatt, 560ezer forint/nm most a hirdetési ára

2017. okt. 30. 16:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
87%
Kp-s ajánlatra szoktak engedi 8-10%-ot.
2017. okt. 30. 16:09
 2/19 anonim ***** válasza:
80%
Túlárazott??? Ez Újlipótvárosban van, igen drága környék, szerintem ez egy kifejezetten jó ár!
2017. okt. 30. 16:21
 3/19 A kérdező kommentje:
Hát szerintem azért ez elég magas ár még ott is úgy gondolom...
2017. okt. 30. 16:22
 4/19 anonim ***** válasza:
71%

Próba, szerencse!

Esetemben szerencsétlenség lenne, mert nem szeretem, ha alkudoznak velem.

Ilyenkor szoktam feltenni a kérdést, hogyha túlárazottnak tartja, vagy nincs annyi pénze, akkor miért ebben a kategóriában keresgél és miért raboljuk egymás idejét?

De lehet, hogy nekik a jövő héten kell a pénz és belemennek, soha nem lehet tudni.

2017. okt. 30. 19:32
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy próbát megér. Attól függ mennyire sürgős.

Mi egyszer játszottuk el, hogy egy piaci értéken 16 milliós lakást 22-ért hirdettünk meg és azt mondtuk, ha valaki elviszi 20-ért, akkor vígan költözünk. Poénnak indult, de végül költözés lett belőle, mert 21,2-ben megalkudtunk. Hozzátéve még egy kis tőkét megvettük álmaink házikóját 32 éves korunkban.

Mivel tényleg csak poén szintjén hirdettük meg, sosem gondoltuk, hogy elkel ennyiért, ezért nem is engedtünk az árból. Szerencsére a környéken sem hirdettek éppen lakást, így nehéz volt belőni az értékét laikusként. Ha sürgős lett volna, akkor természetesen a piaci áron próbáltuk volna eladni.

Vagyis azt gondolom minden az eladón múlik. Ha szabadulni akar, akkor jó eséllyel enged belőle sokat, azonban amíg akadnak érdeklődők szép számmal ilyen ár mellett is és nem sürgeti semmi, addig jó eséllyel, nem fog engedni belőle.

2017. okt. 30. 20:25
 6/19 A kérdező kommentje:
Szerintem készpénz esetében se fog belemenni egy ekkora alkuba, de jövőhéten megpróbáljuk...
2017. okt. 30. 20:47
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Általában azért rakják fel a házakat nem egész összeggel, hogy annyit lealkudható legyen. Pl van 20m értő lakás azt 20,5 ért 20,9 ért rakják föl. Ezek egyértelműen olyan összegeket amiket elengednek, de az egész összeg alá már nem mennének. Múltkor 21,5 ért néztem meg egy lakást, 21m ig engedte volna, és mondtam hogy 20m adok érte, és tekintsék eladottnak a lakást, nem mentek bele. Szóval ilyen is van.
2017. okt. 31. 15:03
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy próbát megér!
2017. okt. 31. 22:28
 9/19 Estádio de Felchút ***** válasza:
37%

próba, szerencse :)

20% soknak tűnik, de egy 20.8 / 15.5 / 17.6 stb. milliós irányáron hirdetett ingatlan felhívás keringőre.

Azt a válaszolót nem teljesen értem, aki kikéri magának az alkut. Tájékozatlan, buta, rétimagyar felfogás. Nem is értem, mit keresnek köztünk ilyen emberek 2017-ben...

Az eladó és a vevő közti alku az egyik legérdekesebb piaci folyamat.

2017. nov. 1. 00:11
 10/19 A kérdező kommentje:
egy dolgot megtapasztaltam, hogy korábban is ilyen árak voltak, amik 9-re végződtek. mondjuk egy 12,9M forintos lakásnál az a 900ezer is közel 7-8 százalékos alku volt, és volt aki 2 milliót is elengedett abban az időben. Tehát érezhető, hogy a 900ezer azért kisebb arányt tesz ki egy 29,9ért hirdetett lakás alkujában, mint egy 12,9esnél.
2017. nov. 1. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!