Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A bankok mennyire fogadják el...

A bankok mennyire fogadják el a 20% önerőt?

Figyelt kérdés
Lakásvásárlás előtt állok, de csak hitellel menne a dolog. A kiszemelt lakás vételi árának 20% -át már fel tudnám, mutatni a bank felé, de hallottam hogy nem biztos hogy a bankok rábólintanak a 20%-ra. Hallottam hogy, mondhatja a bank hogy áá ez inkább 30%ban menne. Volt akinek elfogadták a 20% -ot?
2017. okt. 22. 09:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Otp 20% papíron, jelenleg folyik a hitelbírálatom, a településeknek is külön külön hitelminősítése van, Budapesten lehet, hogy 20%az az önerő, de ahol én próbálkozom falun, ott konkrétan majdnem 40%-ot kérnek... + a fizetésed alapján is besorolnak egy kategóriába, arra is vannak hitelminősítések, azt is beleszámítják...

+ eltartottak száma, egyéb hitelek stb stb...

De ha bemész a bankba, kérsz egy előzetes hitelbírálatot és kész, tisztábban fogsz látni.

2018. márc. 7. 07:33
 12/14 anonim ***** válasza:

+ még hozzáteszem, mikor kereste ki a néni, hogy a településem milyen hitelminősítésbe esik, lestem a jegyzetfüzetébe, és van olyan hely, ahová csak 10% -ot kér a bank...

De mivel ez engem nem érint, így rákérdezni sem kérdeztem.

2018. márc. 7. 07:37
 13/14 anonim ***** válasza:

Ja és 40%önerővel megkapom a hitelt 93000res fizuval...

Akibek 2 300ezres fizujánál "húzza a száját" a bank, az egyszerűen nem addig nyújtózkodik, amíg a takaró ér...

2018. márc. 7. 07:40
 14/14 anonim ***** válasza:

#6 vagyok.

Nálunk is két 300 ezres fizu van (kicsit több) és az OTP nálunk is húzta a száját. Nem a 20%-ra, hanem arra, hogy egyáltalán hitelt akarunk felvenni a kevés megtakarított pénzünkre. Utólag visszagondolva nem is értem.

A 16 milliós lakásra 11,5 milliót vettünk fel végül egy másik banknál. A havi 600-700 ezres bevételünkből bőven ki tudjuk gazdálkodni a fix 70 ezres törlesztőt és úgy tűnik, hogy 6 éven belül a teljes tartozásunkat is visszafizetjük. Tehát miért kellett húzgálni a szájakat? :)

Utólag belegondolva talán csak nem akart ezzel foglalkozni az ügyintéző. Nagyon sokan panaszkodnak az otp-re ilyen szempontból az ismerősök körében és neten sem először olvasom. Lekezelő stílus, éppen csak azt nem kérdezik meg mi a f**t akar ott az ember!?

2018. márc. 7. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!