Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A bankok mennyire fogadják el...

A bankok mennyire fogadják el a 20% önerőt?

Figyelt kérdés
Lakásvásárlás előtt állok, de csak hitellel menne a dolog. A kiszemelt lakás vételi árának 20% -át már fel tudnám, mutatni a bank felé, de hallottam hogy nem biztos hogy a bankok rábólintanak a 20%-ra. Hallottam hogy, mondhatja a bank hogy áá ez inkább 30%ban menne. Volt akinek elfogadták a 20% -ot?
2017. okt. 22. 09:29
1 2
 1/14 anonim válasza:
Igen nekem! De amit javaslok hogy az OTP-t kerüld el nagyívben ebben a tekintetben! Nalam sokaig ugy volt hogy ott veszem fel mig nem a kedves értékbecslő tobb mint 1 millióval aláértékelte a lakast mint a vételár! Es a kedves ügyintéző felhívott egy keddi napon hogy péntekre elo kellene teremteni 960000Ft-ot még mint önerő! Úszott az olajban a kezem mert epp munkahelyen voltam! Mondtam a nőnek ezt maga sem gondolta komolyan! Tehat az OTPnél buktam 30000Ft-ot es tobb mint 2 hetet a lakásvásárlásnál! Akiket ajánlok Neked az az UniCredit! Egyaltalan nem körülményesek nagyon baratsagos ügyintézőm volt ugyan messzire kellett mennem közjegyzésre 55km lakhelyemtől de azt mondta a hölgy ott fele annyiba kerül mint nálunk! Nézhette volna a saját érdekeit is de nem tette! Nem mondom hogy buszke vagyok arra hogy hitellel kellett lakast vegyek es évekre meg kell pecsételjem az eletem hitel fizetéssel de inkabb az UniCreditnek fizetek ezek utan szívesebben mint az OTPnek! OTPnél személy hitelem van, de mihelyt az lejár minden pénzem viszem az UniCredithez! Szep napot kérdező
2017. okt. 22. 09:43
 2/14 anonim ***** válasza:
Elég sok mindentől függ,hogy a bank mekkora önerőt kér, alap esetbe a fő szabály szerint maximum 80%-ig terhelhet, ehhez tehát akkor minimum 20% önerő kell. Mint írtam minimum!!! A bankot nem igazán érdekli,hogy te mennyiért veszed, ők felbecsülik és abból számolnak. Az se mind1,hogy hol van az ingatlan mert pl főváros, megyeszékhelyen esély van 20% önerőre, kisebb városba már pl 30% aztán van ahol pl 40-50% stb
2017. okt. 22. 09:49
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb paraméterek kimaradtak a kérdésedből, ami az önerő mértékét meghatározza.

Hol van az ingatlan?

Mennyi a vételár?

Ház, vagy lakás?

Milyen állapotú?

Miből épült?

Milyen a komfort fokozata?

Sok bankban a hitelképességet is befolyásolja, hogy mennyi önerőt kérnek, tehát az sem mindegy, hány éves, vagy, mióta dolgozol, mennyi a jövedelmed, stb.

Ha megválaszolod a kérdéseket, meg tudom mondani, mik az esélyeid.

2017. okt. 22. 16:03
 4/14 A kérdező kommentje:
A 18. kerületben a Havanna lakótelepen ajánlottak egy panel 6. emeleti 35 négyzetméteres másfél szobás lakást 12.9 milliós áron. Az állapota közepes, nyílászárók műanyagosra vannak cserélve. 28 éves vagyok, és járművezető vagyok határozatlan idejű szerződéssel. fizetésesem 210 ezer nettó.
2017. okt. 22. 17:17
 5/14 anonim ***** válasza:
A leírtak alapján nagy esélyed van 20%-os önerővel vásárolni, mert több bank is van, amelyik Budapesten 80%-ig finanszíroz, de ha biztosra szeretnél menni, van lehetőség előzetes becslést kérni akár díjmentesen is, ahol kiderül, mennyi hitelt bír el az ingatlan. A jövedelmed rendben van. A szomszéd kerületben dolgozom, szívesen segítek megtalálni a legjobb megoldást, a legkedvezőbb hitelt, ha kéred. Írj elérhetőséget, ha érdekel.
2017. okt. 22. 23:34
 6/14 anonim ***** válasza:

Mérlegeld azt is, hogy a 20% önerő mellett marad-e pénzed az ügyvédre is (az ingatlan vételárának 0,5-1%), a vagyonosodási illetékre (az ingatlan értékének 4%, ha első tulajdonod, akkor 2%), valamint egyéb apró-cseprő dolgokra, mint banki járulékos költségek, aztán pedig költözés és minimális felújítás.

Ezt követően érdemes több bankot, vagy inkább egy jó független hitelügyintézőt keresni, aki segít mindenben, pláne megtalálni a számodra legkedvezőbb konstrukciót. Nekünk ez hatalmas segítség volt, miután személyes banki látogatások során többnyire csak falakba és abszolút nem segítőkész ügyintézőkbe botlottunk. Érdemes viszonylag személyes kapcsolatot kialakítani és kérdezni.

Mi őszintén megkérdeztük, hogy menni fog-e és vártuk a reakciót. Nem nézett hülyének, nem kertelt, elmondta mik lehetnek a buktatók, de azt is, hogy a jövedelmünk alapján tuti jó adósoknak számítunk, tehát ezen biztosan nem bukunk el. És kb. ennyi. Mi hittünk neki és be is jött a számítás, csont nélkül, némi hiánypótlással mentünk át az akadályokon, de azt is gyorsan sikerült elsimítani.

Vagyis azt mondom első körben, hogy egy jó és MEGBÍZHATÓ hitelügyintéző a kulcsa mindennek, aki nem csak a pénzért csinálja, amit csinál - hiszen ha jutalékos alapon kapja a bérét, akkor csak akkor kapja, ha sikeres az ügymenet -, hanem szívvel lélekkel az ügyfél mellett áll és válaszol a bizonytalan időszakokban azonnal! Senkinek nem jó érzés eladósítani magát, de jó érzés, ha megerősítést, útmutatást és támogatást kap, ha elbizonytalanodik, vagy kérdése merül fel.

2017. okt. 23. 22:43
 7/14 anonim ***** válasza:
Nyugodtan mehetsz saját magad is bankokba. Én saját magamnak jobbat találtam, mint amiket közvetítő küldött. Már amelyik küldött egyáltalán konkrét hitel ajánlatokat. A közvetítő leginkább azt fogja ajánlani ahol a legtöbb a jutalék. Persze kérdezd meg őket, én is megtettem csak nézz körül magad is szerintem.
2017. okt. 24. 08:34
 8/14 anonim ***** válasza:
Miután az interneten körbejártunk minden lehetőséget, két hitelügyintézőnél is jártunk egymástól függetlenül és néhány bankban is jártunk, ahol hihetetlenül unott, abszolút nem segítőkész dolgozókkal találkoztam, nehéz lett volna nekünk rossz konstrukciót ajánlani... :) Elég pontos elképzeléseink voltak, amik szerencsére találkoztak a hitelügyintézőjével, aki nem titkolt módon OTP párti, mi meg nem titkolt módon megmondtuk, hogy felejtsük el az OTP-t. Még is lelkiismeretesen végigvitte az ügyünket, ezzel minden terhet levéve a vállunkról. Szerintem ha magunkra hagyatkozunk, még mindig a bankban ülnénk.
2017. okt. 24. 19:02
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. okt. 25. 01:51
 10/14 anonim válasza:
UniCreditet ajánlom. Az Otp a 20%-ra húzta a száját, két 300 nettó körüli fizu mellett.
2017. dec. 1. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!