Vásároltam egy társasházi lakást. A közös képviselötöl kérhetem-e hogy számoljon el a ház pénzével?
Még meg sem melegedtél,már elszámoltatsz .
Igen,ha ennek is eljön az ideje .
Ahogy az első írta, általában egy évben egyszer történik meg a tételes elszámolás a lakóközösség felé kérés nélkül.
Soron kívül jó eséllyel nem fog lakónként elszámolni bárkinek is. Ha többen kérik, akkor esetleg egy időközi kimutatást csinálhat, de szerintem ennyi.
Ha tulajdonos vagy egy társasházi lakásban akkor fizetned kell közös költséget akár ott laksz akár nem.
Az, hogy a kképviselő hogy beszélt veled más tészta.
Szimplán kérj egy másolatot a legutóbbi éves költségelszámolásból. Ezt törvény diktálta kötelességük elkészíteni és a közgyűlésen bemutatni. Tehát az, hogy "szerinted" évek óta nem volt ilyen az csak egy tudatlan ember agyszüleménye.
Azt én is szeretném kérni a közös képviselőtől :DD
Iróniát és viccet félretéve, és komolyra fordítva. Az lehet, hogy az a közös képviselő nem tud viselkedni. A közös költséget neked minden hónapban fizetned kell. A közös képviseletnek minden évben küldeni kell /elérhetővé kell tenni a lakók részére egy éves pénzügyi beszámolót. (Mire mennyit költöttek). Ősszel és tavasszal is tartani kell egy-egy lakógyűlést, gondolom első félévben és második félévben, az elsőnek május 31. a határideje, ezt a mi közös képviselőnktől tudom, aki imádja emlegetni a társasházi törvényt, de attól én még szívesen számon kérném, ha lenne kedvem veszekedni, meg pereskedni, főleg, ha lenne értelme. A Társasházi törvényben amúgy minden benne van. A közös képviselőé végzettséghez kötött tevékenység, ha véletlenül te akarsz az lenni, okj-t kell végezned ez irányban.
Igen, javasolhatod a leváltását, úgy tudom, négy lakónak (de lehet, hogy valahány százaléknak) kell napirendi pontot előterjesztenie egy közgyűlésre.
A ház számláiba köteles betekintést biztosítania. Talán ezzel kellett volna kezdenem, mert ez a válasz a kérdésedre. Nem kell tetemre hívni, hogy elszámoltatod így meg úgy: egyszerűen kérsz egy időpontot tőle, hogy te szeretnél betekinteni a ház irataiba, számláiba. Köteles megengedni. (Én is voltam ilyenen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!