Ti melyiket részesítenétek előnyben?
Adott két ház, az egyik az "én szülőfalumban", a másik a férjemében. A két település egymástól 7 km csak, viszont a telek és házárak nagyon különböznek, az én otthonomban drágábbak a házak jóval. Eddig csak "náluk" néztünk házakat, de egy hétvégi családi vita miatt mondta, hogy már nézzünk "nálunk" is.
Na most, ami "nálunk" van, az egy kisebb ház alappal, de központi részen, szép rendezett kerttel, a másik pedig egy kicsit nagyobb, kisebb kerttel, de nincs alapja, viszont ez drágább másfél millióval, illetve egy TSZ is a közelben van.
Nem kacsalábon forgó palotákról van szó, hanem parasztházakról, amit mindketten szeretnénk.
Mindkét település fejlődik folyamatosan, viszont az én szülőfalum közelebb van egy nagyvároshoz, jobb a közlekedés is.
Itt most eltekintve attól, hogy mindketten ragaszkodunk a "gyökereinkhez", tényleg én látom rosszul, hogy "nálunk" kéne letelepedni, nem pedig a másik településen?
Köszönöm a válaszokat!
Hol olvastátok, hogy vályogházat nézett a kérdező?
Semmit nem írt a házfalak anyagáról.
Köszönöm a válaszokat!
Közben dolgozom, nem tudtam írni.
Az anyagi keretünk és az, hogy milyet szeretnénk, szerintem nem áll szoros kapcsolatban. Néztünk másik házakat is, de valamiért mindig visszatértünk a parasztházhoz.
Szerintem a parasztház nem a csóróságot jelenti!!!
A TSZ közelsége igen, állattartás miatt problémás.
Mi nem ott dolgozunk, hanem szomszédos településen. Kocsi, motor van, az átjárásunk megoldott.
A két ház közül egyértelműen azt választanám aminek van alapja. Az is lehet jó, amelyiknek nincs, de ennek a sorsa elég lutri. Én biztosan nem ölném bele az összes pénzem egy olyan házba, ami lehet hogy összeomlik év múlva egy nagy esőzés, vagy egy csőtörés után.
Semmi baj nincs a parasztházzal, tök szépen meg lehet csinálni, azonban nagyon meg kell nézni mit vesz az ember, ha nem kívánja lebontani és nulláról kezdeni az építkezést.
Állattenyésztés mellett sem vennék házat. Ilyenkor már nem annyira zavaró, de nyáron kiülni a tömény gané szagba, köszi... Ha fél km-re van, akkor is elviszi a fuvallat a szagot, ha olyan a szélirány.
Az sem lenne szégyen kedves Kérdező, ha "csórók" lennétek, nem ez az emberi érték fokmérője.
Ha ti parasztházat akartok venni, akkor azt vegyetek, de ahogy írtuk is, az alap nélküli az hosszútávon rázós.
Ennek ellenére lehet vele szerencsétek, de az ritka mint a fehér holló.
Az egész országban millió ház van eladó, biztos felétek is, csak ne kapkodjátok el! 7 km pedig nem távolság, mindenképpen a szűkebb páriátokban maradtok, akármelyiket választjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!