Ti melyiket részesítenétek előnyben?
Adott két ház, az egyik az "én szülőfalumban", a másik a férjemében. A két település egymástól 7 km csak, viszont a telek és házárak nagyon különböznek, az én otthonomban drágábbak a házak jóval. Eddig csak "náluk" néztünk házakat, de egy hétvégi családi vita miatt mondta, hogy már nézzünk "nálunk" is.
Na most, ami "nálunk" van, az egy kisebb ház alappal, de központi részen, szép rendezett kerttel, a másik pedig egy kicsit nagyobb, kisebb kerttel, de nincs alapja, viszont ez drágább másfél millióval, illetve egy TSZ is a közelben van.
Nem kacsalábon forgó palotákról van szó, hanem parasztházakról, amit mindketten szeretnénk.
Mindkét település fejlődik folyamatosan, viszont az én szülőfalum közelebb van egy nagyvároshoz, jobb a közlekedés is.
Itt most eltekintve attól, hogy mindketten ragaszkodunk a "gyökereinkhez", tényleg én látom rosszul, hogy "nálunk" kéne letelepedni, nem pedig a másik településen?
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem a férjed presztízskérdést csinál a dologból.
Olyat ne vegyetek, aminek nincs alapja. A nagyvároshoz közelebbi szerintem jobb, orvos, bevásárlási lehetőség jobb. Az, hogy mennyivel kisebb ill. elfértek-e ezt kell mérlegelni. Fontos a környezet is, jó, ha szép helyen van. Lepukkant helyen nem jó lakni.
Jelenleg anyósnál lakunk, de szerencsére most jött el az idő, hogy ő is belátta, menni kell külön.
Jelenleg annyi pénzünk van, hogy az olcsóbbat vegyük meg.
Mindkettőre kell költeni, de szerintem nem mindegy, hogy hol.
Mivel az elrendezése a két háznak hasonló, tényleg csak a település más.
Elférni elférnénk, hisz még csak ketten vagyunk, de mindkét ház esetében olyan az elrendezés, hogy a gyerekszoba simán kialakítható.
Alap nélküli vályogházat miért vennétek? Ne viccelj!
Én szeretem a vályogot, most is az van nyaralónak, DE VAN ALAPJA!
Mi az, hogy TSZ van a közelben?
Állattartás folyik, vagy mi?
Mert ha igen, akkor nyáron büdös van és elefánt nagyságú legyek.
Én biztos, hogy a helyetekben ott keresgélnék házat, (aminek van alapja) ahol kevesebb a cigány.
Nekem ez nagyon fontos szempont.
Gondolkodj 7-es!
Alap nélküli vályogházat (is) néznek, ... biztos nem 25millió a keretük, de még csak nem is 5!
A gyökerekhez való ragaszkodás nem érv, ha 7km távolságról van szó. Én pl. Győrben lakom, ebben a városban simán lakhat két család egymástól 7km-re úgy, hogy még csak nem is lakik egyik sem peremkerületben.
A többi szempontot kell átnézni alaposan.
1. Hová jártok dolgozni és mivel? Ha otthon dolgoztok (pl. mezőgazdaságban), akkor másodlagos a jobb tömegközlekedés a városba.
2. Általános iskola, óvoda, orvosi rendelő, gyógyszertár, bolt van-e mindkét településen? Ha ebben viszonylag nagy különbség van a két falu között, ez fontos szempont legyen!
3. Ahol nincs iskola (vagy mondjuk felső tagozat) onnan hová kell átjárni iskolába és oda milyen a tömegközlekedés? Középiskolába gondolom abba a közeli nagyvárosba lehetne eljárni. A tömegközlekedést ebből a szempontból is vizsgálni kell.
4. Közbiztonság (ideértve az etnikai helyzetet is) milyen, ill. van-e ebben lényeges különbség?
5. Közlekedésbiztonság milyen? Van-e átvezető főút valamelyik falun? Ha igen, át kell-e kelni rajta, hogy óvodába, iskolába, boltba eljussatok?
Ezek után kell nézni a konkrét házat. Itt alapelv, hogy szakember (minimum kőműves, de jó esetben építész) nézze meg a házat. Ha nincs alapja, mondja meg szakember, hogy mekkora kockázatot vagy hátrányt jelent ez.
És természetesen nézni kell, mire van pénzetek. Mennyire akartok/mertek hitelt fölvenni, egyáltalán lenne-e esélyetek kapni. Gondoljatok arra, hogy ha a hiteltörlesztés 5 évnél hosszabb lesz, akkor várhatóan már gyereket is fogtok vállalni hitel mellett. Ez azt jelenti, hogy gyed/gyes mellett is kell tudni a hitelt fizetni, nemcsak most.
Szóval ezt az összes szempontot gondoljátok végig, utána döntsetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!