Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy vevő ügyvédje ingatlan...

Egy vevő ügyvédje ingatlan vásárlásnál minden esetben így fogalmaz?

Figyelt kérdés

Akkora litániát írt az ügyvéd, hogy persze, hogy nem volt kedvem végigolvasni, de tegnap végigrágtam magam rajta, hát olyanok voltak benne, hogy 100%-ig kizárólag olyan módon védi a vevőt, hogy akár az adás-vétel után simán beperelhetne engem, mint eladót.

Meglehetősen nyomott áron árulok egy házat, mivel van rengeteg hibája, az ügyvéd meg úgy fogalmaz, hogy 100%-ig szavatosságot vállalok az ingatlanra, ami teljesen élhető, lakható, stb.

Hát ehhez képest én semmi ilyet nem mondtam.

2017. szept. 9. 06:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%
Ezekkel a vevőkkel még lesz gondod. Mivel át akartak b@$zni, lehet várnék inkább egy másik vevőre. Vagy beleírnám a szerződésbe hogy a ház BONTANDÓ, na utána nem tudna semmibe belekötni. De ismétlem, én várnék egy másikra.
2017. szept. 9. 19:12
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Beleírtam olyat, lehet, nem fog tetszeni a vevőnek/ügyvédnek, akkor jön majd a következő vevő valóban.

Manapság ki kell kupálódni jogból is teljes mértékben, valaki elér ebben az országban egy bizonyos kort, simán lediplomázhatna jogból.

2017. szept. 10. 07:07
 13/15 anonim ***** válasza:
73%
Nem kell, csak meg kell érteni azt, ami le van írva és jelezni kell az ügyvédnek mivel nem értesz egyet, mit kéne még beleírni. Az ő dolga ezt megfogalmazni.
2017. szept. 10. 09:21
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, hogy én is inkább egy másik vevőre várnék. egy használt, öregebb, felujitandó háznál azért az ügyvéd részéről sem szokás szavatosságot kérni a házra.Szóval elég furcsa. érdemes óvatosnak lenni.
2017. szept. 11. 08:32
 15/15 blilla ***** válasza:
Az ingatlanra szavatosságot kell vállalni, a rejtett hibákért is. De nyilván ez a szavatosság a megtekintett állapotra vonatkozik, amit minél részletesebben le kell írni a szerződésben ,tehát hogy teljes mértékben felújítandó az ingatlan, a vételár erre tekintettel került meghatározásra, vevő tudomásul veszi. Illetve hogy például nincs x közmű, azt is.
2017. szept. 11. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!