Lehet, olcsón adjuk el a házunkat?
3 éve ilyen olyan okból csak 4.7 millióért adhattuk volna el a házunkat, akkor az egyik tulajdonosunk vacakolása miatt inkább vissza lett mondva.
Most 6 millióért vennék meg, folyton mondogatják a vevők, hogy hú, hát mi ilyen sokat adnánk érte, ennyiért más biztos nem venné meg, meg sose találnák vevőt rá ennyiért.
Ehhez képest nézem a településünkön milyen eladó házak vannak az összes hirdetési portálon, és 9.5 millió alatt nem találok, amikor voltak, mint elkeltek.
Ez Budapesttől 40km-re van, tökéletes közbiztonság, jó környék.
Hogy lehetne megállapítani, valójában mennyit ér a házunk értékbecslő nélkül?
Amúgy több vevőjelölt is becsengetett már, hogy esetleg nem eladó? De mondtam, nem, már van vevő(de minek?) :(
Mi az, hogy van vevő? Ki ez a vevő? Nem is hirdettétek, csak valaki éppen ismerettségi alapon megtudta, hogy eladó?
Hát hirdessétek meg. Meg a becsengetőkkel is beszéljetek. Aztán majd kiderül, hogy mennyit ér.
Egy nagyon körülbelüli árat itt ki tudsz számolni:
Attól, hogy van egy érdeklődő, de még nem rakott le előleget, vagy foglalót másoknak simán meg lehet mutatni, mert lehet, hogy valaki egy összegben kp-ban lerakja az árát és nem kell a másikra hónapokat várni.
Az a vevő mondogatja, aki megvenné a házat, hogy milyen sokat adna érte. Már kezdem kicsit unni a szövegét, kp-ban fizetne.
Igen, ő is csak úgy becsöngetett, ő volt az első.
Bennem meg a 4.7 milliós ár ragadt meg, ő ajánlott ennyit érte.
Csak látom, más településen is a bánatba felmentek az árak.
Nézd ha el lehetne adni 12 millióért, miért adnád oda 6-ért??? Egy értékbecslés 20-30 ezer forint. Azért az a 6 millió plussz, amit összeszedhetsz vele, mert hivatalos papírt lobogtathatsz 12-ről a vevő jelölteknek, szóval szerintem busásan megtérül az értékbecslés költsége.
Én nem sóherkednék, és felértékeltetném!
Már egy jó ideje felmentek a lakás és ház árak...
Azt kell tenned, hogy megnézed (neten: jófogás, ingatlan.com, ingatlanbazár, otthontérkép, ingatlantájoló), hogy a ti településeteken, vagy a környékbeli hasonló adottságú településeken mennyiért árulják az olyan típusú, állapotú házakat, mint a tietek. Az ingatlanos is így csinálja. Az értékbecslő, ha kér tulajdoni lapot, ő kicsit alaposabb, az egy másik szakma.
Illetve a ti városotokban biztos beszélgetésekből is tudod, hogy ki mennyiért árulja a sajátját.
De figyu, ha én odamegyek, és azt mondom 100.000, akkor is ideadod? Állj már kicsit a sarkadra, a saját érdekeidet is nézd!
De figyu, nem írtam sehol, hogy 100000-ért odaadnám, tehát nem adnám oda.
Meg nyilván, ami 3 éve 4.7 milla volt, most nem lesz 12.
Tehát egy kb összeg is behatárolja az értéket, mint amit egyik válaszoló adott ötletet, nem hiszem, hogy ehhez kell értékbecslő.
Ja, és nem vagyok sóher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!