Ha van 6 millió forintom és nincs lakásom de szeretnék (jelenleg albérletben élek) akkor mik a lehetőségeim?
6 millió önrész + hitel, vagy életjáradéki szerződés egy 99 évessel.
Más normális opció nincs.
Ennyi pénz Budapesten elvileg - ha azt vesszük figyelembe, hogy a forgalmi érték max 80%-a lehet hitel - 30M Ft-os lakáshoz is elég, de nem tanácsos túlvállalni magad.
Csak egy példa: 20M Ft-os lakáshoz 14M Ft hitelre fix 112E Ft lenne a havi részlet 15 éves futamidővel, ha tényleg jó a jövedelmed (300E Ft fölötti nettó) de ezer féle variáció lehetséges, alacsonyabb jövedelemmel is vannak jó hitelek.
OFF:
Köss hitelfedezeti biztosítást szerződéskötéskor, (kb. 1000Ft/hó) akkor ha bármi adódik, betegség, vagy munkahelyváltás, vagy akármi, akkor 3 hónapig (de lehet, hogy több) a biztosító fizeti a törlesztést és nyugodtan alhatsz!
A hitelfedezeti biztosítások a törlesztőrészlet bizonyos százalékát teszik ki. Általában 6-12%.
Nem tudom.
Én 40ezerre fizetek havi 1000et.
Meg kell kérdezni.
Igen, kis összegnél más.
És mit térít neked, s milyen esetben, meddig??
Betegség, baleset, kórház, munkahelyváltás esetén, 3 hónap
Így értem.
A százalékosok kifizetik a teljes összeget a banknak halál esetén, vagy egyéb tragédia esetén, plusz fél évig törlesztenek helyetted az általad felsorolt esetekben.
Nem nekem fizetik, hanem a hitelszámlára utalják.
8 éve fizetem a hitelt és szerencsére még nem volt rá szükség, ezért részletesebben nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!